Report ze zápasu HKM vs. OLO (3:2)

Mountfield HK

logo

3:2

(1:1, 2:1, 0:0)

logo

HC Olomouc

Zápas začal pěkně zostra - první větší šance byla k vidění už ve 2. minutě, kdy Filip Pavlík pálil do Lukášových betonů a kotouč se odrazil před bránu, nikdo z domácích ale nebyl poblíž, aby ho dorazil do sítě. Na druhé straně v přečíslení zakončoval David Ostřížek, jeho střelu k tyči si však Mazanec pohlídal. Hned vzápětí se domácí celek radoval z gólu, rozhodčí nicméně upažili a exekutora Jordanna Perreta poslali na trestnou lavici za hru vysokou holí. Z následné přesilovky se pak dokázal prosadit dělovkou od modré čáry Jiří Ondrušek.

Ve 12. minutě předvedl parádní individuální akci Kevin Klíma. Východočeský útočník přešel do útočného pásma, prohodil si kotouč mezi nohama olomouckého beka a našel skulinku mezi betony brankáře Jana Lukáše. Hned vzápětí se navíc Tomáš Černý provinil faulem, takže si domácí zahráli přesilovou hru. V ní však nedokázali vymyslet nic kloudného a skóre tentokrát zůstalo beze změny.

O slovo se Hradečtí však přihlásili hned ve 23. minutě, kdy si Marek Zachar počkal na kotouč odražený od zadního mantinelu a střelou nad lapačku ho poslal do olomoucké brány. Netrvalo to ani 3 minuty a domácí udeřili znovu. Tentokrát se jim podařilo využít přesilovou hru. Radek Smoleňák adresoval přihrávku Richardu Nedomlelovi a ten navýšil náskok Mountfieldu na rozdíl dvou branek. O chvíli později se ve velmi podobné šanci ocitl také ex-olomoucký Jergl, kotouč na něj byl ale příliš rychlý a netrefil jej.

Hanáci se dvěma inkasovanými brankami nenechali zaskočit. David Ostřížek nastřelil tyč a další tutovku měl na holi Vilém Burian - Marek Mazanec proti němu ale předvedl pohotový zákrok. Aktivita Olomouce byla po zásluze odměněna snížením Michala Kunce ze 32. minuty hry. Hostům se podařilo vytvořit závar před Mazancovou bránou a ve změti hokejek se nejlépe zorientovala právě nová posila Kohoutů. V závěru druhé periody měl další šanci na hokejce Vilém Burian, Mazanec však jeho střelecký pokus opět vytěsnil.

Zatímco během prvních dvou třetin nebylo o šance ani góly nouze, třetí perioda byla v tomto ohledu poněkud chudší. Nadějně vypadal pokus o teč Jakuba Orsavy, hradecký útočník však kotouč do klece sklepnout nedokázal. Další větší šance byla na programu dne až v 50. minutě, tentokrát na druhé straně ledové plochy, kde musel Mazanec pevně semknout své betony proti akci soupeře.

V závěru zápasu Olomouc odvolala brankáře Lukáše ve snaze dorovnat těsný výsledek, to se jí ale nakonec nepovedlo, a tak 3 body zůstaly na východě Čech.