Report ze zápasu CEB vs. OLO (1:2)

Banes Motor České Budějovice

logo

1:2

(0:0, 1:1, 0:1)

logo

HC Olomouc

První větší šance si Hanáci vytvořili proti Českým Budějovicím ve 3. minutě. Do série několika zakončení se dostali hned tři hráči, mezi kterými byl například Tomáš Valenta. Branka z toho ovšem nepadla. O 30 vteřin později se hostující dostali do útoku znovu, ale gólman Jan Strmeň byl na svém místě. V 8. minutě v prostoru z pravého kruhu vypálil útočník Zdeněk Doležal, ale Jan Lukáš si s jeho trefou sebejistě poradil. Stejně jako o minutu později, kdy kryl Doležalovu dělovku z druhé strany. V 11. minutě si Tobiáš Handl najel s pukem z pravé strany a vystřelil. Strmeň ale vedení Olomouce nedovolil. Ve 14. minutě pálil od modré Jan Švrček, ale ani jeho střela neotevřela skóre. V 15. minutě to z pravého kruhu zkoušel Adam Rutar, ale neúspěšně. V 17. minutě vznikl závar před českobudějovickou brankou, ale Rostislavu Oleszovi se nepodařilo protlačit kotouč za Strmeňova záda.

Ve 22. minutě si vytvořil šanci Petr Kolouch, který během přesilové hry vyslal střelu z levého kruhu. Strmeň ho ale vychytal. O dvě minuty později to zkusil David Ostřížek, ale trefil jen hruď brankáře. Následně měli Olomoučtí příležitost jít do vedení, když sehráli dvě přesilovky za sebou. Gól ale z toho nebyl. Ve 29. minutě ohrozil branku olomouckých hráčů útočník Václav Karabáček. Gólman Lukáš ale střelu vychytal. Ve 32. minutě se už ale prosadil. Karabáček před brankou tečoval střelu beka Ondřeje Slováčka, a hráči Budějovic vedli po využité přesilové hře 1:0. V závěru prostředního dějství ale Kohouti poprvé udeřili. Útočník Petr Kolouch dopravil puk za Strmeňova záda, a vyrovnal tak stav utkání na 1:1. Zároveň se 12. trefou v ročníku dotáhl na letošního nejlepšího střelce klubu Jana Káňu.

Ve 43. minutě prověřil z dálky reflexy Lukáše zkušený obránce René Vydarený, ale olomoucký brankář vedení soupeře nepřipustil. Tlak domácích pokračoval i v následujících minutách, zejména Karabáček byl aktivní. Všechny pokusy českobudějovických hráčů ale končili v Lukášově lapačce. Ve 49. minutě nechybělo moc, a Kohouti mohli jít do vedení. Ze závaru před českobudějovickou brankou se kotouč zakutálel k jednomu z olomouckých hráčů, ale obrana domácích následnou střelu zneškodnila. Rána Tomáše Dujsíka o pár minut později už ale byla nad síly českobudějovické defenzivy, a Hanáci se díky proměněné přesilovce ujali vedení 1:2. V 55. minutě střílel ze slotu forvard David Gilbert, ovšem Lukáš jeho pokus spolehlivě pokryl. Následující minuty už gól nepadl, a Mora tak letos porazila České Budějovice i počtvrté.