Report ze zápasu OLO vs. HKM (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3

(2:2, 0:0, 0:1)

logo

Mountfield HK

Začátek zápasu připomínal jízdu na horské dráze. Kotouč se přesouval z jedné strany na druhou. Navíc na první gól nemuseli přítomní fanoušci čekat dlouho, byť padl do olomoucké klece. Ve 3. minutě obdržel Jérémie Blain přihrávku z levé strany do mezikruží. Kanadský bek se poté nemýlil, a poslal Mountfield do vedení 0:1. V 11. minutě se ale poprvé ozvali domácí. Tomáš Dujsík ujel s pukem po pravé straně, a dělovkou z pravého kruhu vymetl roh Lukešovy branky, čímž srovnal na 1:1. To ale z produktivity Kohoutů nebylo vše. O pět minut později se k odraženému kotouči před soupeřovou brankou dostal David Krejčí. Největší posila letošního léta zamířila přesně do rohu a poslala Moru do vedení 2:1. Jednogólový náskok ale nevydržel dlouho. Minutu a čtvrt před koncem se prosadil Lukáš Cingel, který po diskutabilním zákroku na domácího hráče tečoval McCormackovu střelu a obnovil nerozhodný stav - 2:2.

Ve 21. minutě to zkusil z pravého kruhu Kucsera, ale puk skončil pouze na Lukešově hrudi. Ve 23. minutě střílel od modré čáry Koukal, ale Lukáš byl připraven. Ve 24. minutě dostal Knotek přihrávku do slotu. Následně vystřelil, ale trefil jen Lukešovy betony. Ve 28. minutě se jeden z hradeckých hokejistů dostal do útočného pásma, kde těsně za modrou vyslal střelu na Lukáše. Olomoucký gólman ale s tímto pokusem neměl žádný problém. V polovině zápasu mohl poslat Olomouc opět do vedení Rašner, kterému povedeně nahrál Ondrušek. Střelu z pravého kruhu ale Lukeš chytil. Ve 35. minutě pálil z první Krejčí během dvojnásobné přesilovky, nicméně třetí gól z toho nebyl. Branka nepadla ani po několika dalších vteřinách, kdy z první tentokrát střílel Kucsera, konkrétně z levého rohu. Už to vypadalo, že z toho padne gól. Platnost branky nakonec musel vyvrátit až videorozhodčí.

V závěru druhé třetiny Smoleňák krvavě fauloval vysokou holí Škůrka, a Kohouti tak zahájili závěrečné dějství čtyřminutovou početní výhodou. První šance přišla po 53 vteřinách od zahájení třetiny. Káňa si najel s pukem do levého kruhu, odkud vypálil prudkou střelu. Lukeš ale kotouč vyrazil. K překvapení všech to ale byli Královehradečtí, kteří skórovali. Jordann Perret sebral na polovině kluziště puk Dujsíkovi, a v následném samostatném úniku kličkou překonal Lukáše. Hradec Králové se tak dostal do vedení 2:3. Ve 48. minutě střílel Smoleňák téměř z nulového úhlu, ale Lukáš puk vyrazil. Olomoucký brankář se blýskl také v 53. minutě, když se dokázal zorientovat ve skrumáži před brankou a zalehl puk. V závěru duelu zkusil kouč Zdeněk Moták hru v šesti hráčích. Ani odvolání brankáře ale nepomohlo, a hokejisté Olomouce podruhé v sezoně prohráli.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): My jsme moc dobře nezačali. Prvních pět nebo šest minut byl soupeř lepší. Hned zkraje zápasu jsme inkasovali gól, takže ten vstup nebyl úplně optimální. Pak jsme samozřejmě vedli 2:1, škoda vyrovnávacího gólu na 2:2, který jsme dostali ke konci třetiny. Druhou třetinu jsme hráli výborně. Měli jsme pohyb a donutili jsme Hradec faulovat. Prostě ty přesilovky dneska rozhodly, protože jsme jich měli hodně a nedokázali jsme je využít.