Report ze zápasu OLO vs. LIB (3:1)

HC Olomouc

logo

3:1

(1:0, 1:1, 1:0)

logo

Bílí Tygři Liberec

Kohouti si vytvořili několik šancí hned zkraje zápasu. Ve 3. minutě se k puku před brankou soupeře dostal Klimek. Olomoucký útočník ale nedokázal protlačit kotouč do liberecké branky. O minutu později si puk v rohu vzal Krejčí, který vyslal přihrávku před branku k Dujsíkovi. Hanácký obránce ale šanci nevyužil. V 6. minutě už červenobílí udeřili. Kolouch našel přihrávkou Jana Bambulu, který se dostal do výborné střelecké pozice na levém kruhu. Následně střelou zápěstím překonal Kváču a poslal Olomouc do vedení 1:0. V 7. minutě se před Kváču dostal Vilém Burian, ale liberecký gólman střelu tentokrát chytil. Ve 13. minutě prověřil Sedláčka dělovkou z pravého kruhu Rosandič, ale nová akvizice v dresu Olomouce si se střelou poradila. V 18. minutě Filippi vyslal dělovku z pravého kruhu. Následovala šavlovaná před Sedláčkovou brankou, ale hanácký brankář nakonec puk pokryl.

Ve 21. minutě to Záborský zkusil během početní výhody na Sedláčka z bezprostřední blízkosti, ale neuspěl. Ve 24. minutě ale opět exceloval David Krejčí. Zámořská posila obdržela nahrávku od Káni přímo před branku a pohotovou střelou zvýšila stav na 2:0. Ve 27. minutě střílel na Sedláčka liberecký Zachar z prostoru pravého kruhu. Sedláček ale včas utěsnil prostor mezi rukou a tělem. Ve 34. minutě mohl dorazit puk za brankovou čáru Strapáč, ale šance gólem neskončila. Ve 36. minutě se Šmíd vydal na útočný výlet, po kterém skončil na Sedláčkovi. Role mstitele se ujal Švrček, který jel Šmídovi ihned vyčinit. Spor nakonec zůstal po zásahu sudích jen u šťouchanců. Minutu nato Bílí Tygři skórovali. Před brankou dorážel střelu kapitán Petr Jelínek, a Liberec tak snížil na 2:1.

Ve 41. minutě střílel téměř z nulového úhlu Zachar, ale Sedláček měl lapačku připravenou. Ve 44. minutě dotíral před olomouckým brankovištěm Rosandič, ovšem Sedláček si se situací poradil. Naopak to byli olomoučtí hokejisté, kteří se prosadili. Konkrétně Jan Káňa, který si sjel na hranici levého kruhu a střelou zápěstím navýšil vedení Olomouce na 3:1. Ve 48. minutě se zástupci obou týmů dostali do samostatných úniků. Ani Zachar, a následně ani Kucsera své šance ale neproměnili. V 51. minutě vyslal dělovou ránu od modré Birner. Puk se ale od zadní části Sedláčkových betonů odrazil nad branku. V 54. minutě tečoval Melanconovu střelu Gríger, ale domácí brankář stihl na změnu směru zareagovat a puk s jistotou kryl.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): Musím říct, že jsme hráli velice dobře. Z naší strany to byl zodpovědný, kvalitní výkon podpořený všemi hráči, kteří nastoupili. Celou první polovinu utkání jsme byli dobří a kvalitní. Dobře jsme i bruslili. Nicméně zlom v náš neprospěch mohl nastat po té přesilové hře. Místo toho, abychom navýšili vedení na 3:0, tak jsme potom inkasovali. V ten moment jsme se začali o výsledek trochu bát. Myslím si ale, že tou obrannou hrou a proměněnou přesilovkou na 3:1 jsme ten výsledek v závěru kvalitně ubránili. Samozřejmě musím poděkovat hráčům, protože ta výkonnost se opravdu zvedá. Zároveň budeme stále pracovat na produktivitě. Ta nás zatím zlobí.