Report ze zápasu OLO vs. SPA (4:0)

HC Olomouc

logo

4:0

(2:0, 2:0, 0:0)

logo

HC Sparta Praha

Sparta měla aktivní vstup do utkání. Hned na začátku se na levém kruhu uvolnil Kaše, jehož rána skončila na hrudi Konráda. Posléze hledal Přibyl před brankovištěm Dvořáčka, jenž lehkou tečí nasměroval černou gumu na bránu, avšak slovenský brankář ve službách Mory se opět zaskvěl. Sparťanský tlak pokračoval, ale i domácí se několikrát dostali do zakončení. Pozornost Kováře kupříkladu prověřil Dujsík, ale letní posila Pražanů se nedala.

V 9. minutě se poprvé měnilo skóre. Zmatky v obraně Sparty potrestal Lukáš Nahodil, jenž se dostal k odraženému puku a doklepl jej za Kováře - 1:0. V laufu hrající domácí následně přidali druhou trefu, když Jakub Orsava zpoza brány vybídl Jana Káňu, který našel prostor pod horní tyčí - 2:0. Hosté mohli snížit, ale Řepíkovu pobídku před bránu Horák v gól nepřetavil. V podobné situaci se záhy ocitl Musil, ale výsledek byl stejný. Na konci periody ještě zahrozil Bambula, který našel Kovářovu lapačku.

Na začátku prostředního dějství vystřelil z dálky Kaše, Konrád ale dával pozor. Poté se ale většina akcí odehrávala na druhé straně kluziště. Mezi kruhy se uvolnil Knotek, jehož rychlé zakončení bylo sraženo mimo tři tyče. První vyloučení bylo k vidění až ve 24. minutě, kdy na trestnou lavici zamířil Menšík, avšak Kohouti složité chvíle s noblesou přečkali.

Velké věci se udály ve 34. minutě, kdy Mora skórovala dvakrát během pár sekund. Nejprve Rašnerovu střelu umístil mezi tři tyče Petr Strapáč - 3:0. Nekoncentrovaná Sparta šla následně do oslabení, které bylo okamžitě potrestáno gólem Jakuba Orsavy - 4:0. Pátou trefu mohl přidat na konci třetiny Káňa, jehož pumelice ale zůstala ve výstroji Kováře. I poslední minuta druhé části nabídla šance na sparťanském brankovišti, ale před brankou bojující Orsava se neprosadil, stejně tak nepřesně pálil Ondrušek.

Dle očekávání chtěla Sparta na začátku poslední části zabrat, nicméně pozorní Hanáci jí větší šance nedovolovali. Na druhé straně se razantním pokusem od modré čáry připomněl Řezníček, který trefil hruď připraveného Kováře. Olomouc se znovu mohla střelecky chytit v přesilovce, při které ale zahrozil hostující Gustaf Thorell.

V 52. minutě zamířil na trestnou lavici Lukáš Nahodil. V šanci na levém kruhu se posléze ocitl Tomášek, který však přestřelil. Ve vlastním oslabení ohrozil Kováře Ondrušek, avšak bývalý reprezentační brankář si vyrážečkou poradil. Na konci třetí třetiny už spokojení diváci v plecharéně žádné další šance neviděli, a proto Kohouti zdolali Spartu 4:0.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): „Vůbec jsme nezačali dobře. Sparta mohla dát klidně čtyři nebo pět gólů, Braňo Konrád nás ale neskutečně podržel. Sice jsme se dostali do dvoubrankového vedení, ale první třetina od nás nebyla ideální. Od druhé třetiny jsme se zlepšili a byli jsme odměněni dvěma góly. Vytvořili jsme si i další šance, naopak Spartu jsme pak do šancí moc nepouštěli.“