Report ze zápasu ZNO vs. OLO (5:3)

Orli Znojmo

logo

5:3

(0:1, 3:1, 2:1)

logo

HC Olomouc

Video ze zápasu na Orlovizi zde.

Do Znojma nejezdí Hanáci rádi. Ne tedy, že by se jim tam nelíbilo, ale za poslední dvě sezóny nedokázali na jihu Moravy ani jednou vyhrát. Povánočně naladěná a slušně zaplněná Hostan aréna tak očekávala další vítězství domácích barev. Trenéři Mory museli v sestavě udělat oproti pondělnímu zápasu jedinou vynucenou změnu, místo nemocného Řípy se na křídlo první formace postavil k Ministrovi a Šedivému Matěj Pekr.

Hanáci vstoupili do zápasu jako uragán. První dvě tutovky zůstaly ještě nevyužity, v osmé minutě však už zužitkoval doznívající tlak po přesilové hře Petr Domin. Přebruslil obránce a švihem překonal Přikryla z úhlu k tyči.

Olomouc byla i nadále lepší, Orli hráli jakoby dlouho slavili svou pondělní výhru z Chomutova. I divákům už docházela trpělivost a z tribun se začal ozývat pískot. Ten utichl až při přesilovce Znojma, domácí si vytvořili místy až drtivý tlak, vyrovnání se ovšem do první sirény nedočkali.

I druhé dějství začalo náporem Mory, ale branku vstřelilo Znojmo. Po chybě Lhotského ujel Jiří Beroun a střelou mezi Žigárdyho betony srovnal. V polovině utkání hráli Orli již potřetí v zápase dvojnásobnou přesilovku a Znojmo výhodu využilo ve vedoucí branku. Po vyšachování olomoucké obrany zakončoval do prázdné Vladimír Říha.

Jenomže vedení vydrželo Jihomoravanům jen něco přes minutu. Černý poté svěřil puk Petru Polodnovi, ten si vybruslil před Přikryla a technickou ránou našel skulinku mezi tyčkou a gólmanovou pravou rukou. K překvapení všech doskákal kotouč až do sítě.

Když už se zdálo, že se do kabin půjde za remízového stavu, udeřili domácí. Lubomír Štach jen tak nazdařbůh plácl do kotouče na pravém kruhu a puk proklouzl mezi Žigárdyho betony do branky – 3:2.

Ve třetí části se bojovalo o každý centimetr ledu. V sedmačtyřicáté minutě spálil jasnou šanci domácí Komínek, který se nikým nebráněn dostal až před Žigárdyho. Znojmo se už ale soustředilo spíše na pozornou defenzivu a s přibývajícím časem byla na hokejkách obou týmů patrná i nervozita. Rezultovala z toho i drobná potyčka mezi Komínkem a Pekrem.

Sedm minut před závěrečnou sirénou se Znojmo dočkalo čtvrté branky. Od modré čáry vypálil Jiří Beroun, Žigárdy si sice na kotouč sáhl, ten ho ale přeskočil a po jeho zádech se skutálel za brankovou čáru. Domácí tak vedli o dva góly a Hostan aréna začala slavit.

Kohouti se ovšem nevzdali a na začátku poslední minuty vykřesal naději pro hostující barvy Milan Ministr, který při hře bez gólmana využil přesný pas Vyrůbalíka.

Hanáci si po vstřelené brance vzali oddechový čas, na srovnání to ale už nestačilo. Naopak. Půl minuty před koncem se po chybě Olomouckých do přečíslení dostali Říha a Aleš Staněk, který střelou do odkryté klece definitivně uzavřel skóre utkání.

OHLASY

Milan Kastner (Orli Znojmo): V první třetině jsme trochu hledali ten výkon, co jsme předvedli v Chomutově. Málo jsme bruslili a měli jsme plno nepřesností. To se nám povedlo ve druhé třetině zlepšit a bojovným výkonem jsme dokázali přehrát silnou Olomouc, takže to hodnotím kladně.