Report ze zápasu UNL vs. OLO (0:3)

HC Slovan Ústí nad Labem

logo

0:3

(0:1, 0:1, 0:1)

logo

HC Olomouc

Úvod utkání byl velmi vyrovnaný. Oba týmy se střídaly ve svých útočných pásmech. Zatímco Lvi hráli více útočně, Olomouc často vyhazovala na zakázaná uvolnění. Oba brankáři si přitom ani na chvilku neodpočali, neboť na obou stranách bylo vidět mnoho střel a tečí. V půlce třetiny ošklivě nedobrzdil domácí Pojkar a narazil na mantinel. Jelikož se nezvedal, byl povolán lékař a domácí bek byl nakonec odnesen z ledu na nosítkách.

Následně hra pokračovala v laxním tempu. Soupeři nebyli příliš akční, byli nedůslední v přihrávkách a v koncovce. První tým, který na to doplatil, byl domácí Slovan, jenž v patnácté minutě inkasoval. Po přihrávce Kucharczyka překonal z pravého kruhu domácího brankáře Petr Haluza.

V polovině utkání hráli domácí minutu dlouhou přesilovku 5 na 3, tu ale nevyužili, ač k tomu měli velkou šanci. Celá pětice domácích se semkla před olomouckou brankou a snažila se prošťouchnout puk za Žigárdyho záda. To se ale nepodařilo a ani následná minutová přesilovka 5 na 4 srovnání skóre nepřinesla.

Svěřenci Petra Rosola s postupem času zvyšovali svou aktivitu, ale nebylo jim to nic platné. Moravská obrana fungovala na sto procent a i hostující gólman odváděl skvělé výsledky. Naopak obrana Lvů měla své mezery a brankář Francouz se musel několikrát pořádně ohánět, aby neinkasoval druhý gól.

Při dalším vyloučení domácích se však Olomouckým již skórovat podařilo. Ministrova rychlá střela se odrazila od plexi za brankou přímo před Francouze, odkud puk do branky dorazil Matěj Pekr.

Hned ze začátku třetí části hráli domácí přesilovku. Ale kontakního gólu se stále nemohli dočkat. Žigárdy v brance Hanáků čaroval.

Po vyloučení domácího Alinče skončil za Francouzovými zády další puk. Domácí obránci si před gólmanem Ústí špatně pokryli všechny soupeřovy hráče, a nehlídaný Petr Domin tak poslal svůj tým do tříbrankového vedení, čímž prakticky rozhodl utkání.

Lvům se dále vůbec nedařilo. Zatímco Olomouc hrála lehce a bez stresu, domácí byli v pěkné křeči a dopouštěli se hrubých chyb. Nezachytávali puky na modré čáře, nedokázali si přihrát, nebyli schopni vybojovat puk. Slovan se tak rozhodl hrát vabank a směřoval většinu svého snažení dopředu a doufal v náhodu nebo zázrak, ani jedno z toho však nepřišlo.

Mora tak veze ze severních Čech překvapivou, ale cennou výhru 3:0, a v sobotu si to tedy doma rozdá s Jihlavou v přímém souboji o třetí místo.

Videosestřih

OHLASY

Milan Skrbek (HC Slovan Ústečtí Lvi): Přijel k nám kvalitní soupeř, dobře bránil a měl výborného brankáře. Nevstřelili jsme ani čestnou branku, málo jsme stříleli a hledali někoho na středu v lepší pozici. Důsledkem bylo soupeřovo blokování střel, měli jsme malý tah na branku.