Report ze zápasu OLO vs. HKR (5:1)

HC Olomouc

logo

5:1

(4:1, 0:0, 1:0)

logo

Královští lvi Hradec Králové

S Martinem Pruskem v bráně, uzdraveným obráncem Komou v sestavě a novicem z extraligových Vítkovic Michalem Hlinkou nastoupili hokejisté Olomouce do klíčového zápasu. Mora si chtěla za každou cenu pojistit čtvrté místo tabulky, které by jí zajistilo přímý postup do čtvrtfinále play-off. A hrát se klidně mohlo jen dvacet minut.

Po úvodní rozehřívací desetiminutovce, ve které Haluza trefil tyč, totiž udeřili domácí, a to hned čtyřikrát během pouhých 386 vteřin. Prakticky tak rozhodli o svém vítězství.

V jedenácté minutě se radoval z první branky Jan Mikel, který blafákem využil Černého přesnou přihrávku. Za minutu se do přečíslení dvou na jednoho dostali Ministr s Matějem Pekrem, druhý jmenovaný neměl problém zblízka zakončit do poloodkryté klece.

Když potom hned za 17 vteřin propadlo nahození Martina Janáčka od modré čáry až za záda Luňáka, propuklo nadšení domácích fanoušků naplno. Mexickými vlnami pak přivolali čtvrtou trefu z hole Radka Meidla, který přízemní střelou z vrcholu kruhu zužitkoval Brančíkovo vyhrané vhazování.

Hosté to však nezabalili a ještě do přestávky se jim podařilo alespoň snížit. V devatenácté minutě vyrazil Prusek Koudelkův projektil přímo na hůl Daniela Volrába, který si udělal kličku a zakončil do prázdné.

Ve druhé části se hra viditelně zklidnila, Olomouc i Hradec Králové měly spoustu šancí, branka však nepadla. A to ani v dlouhé hradecké přesilovce čtyř proti třem a následně i pěti proti třem.

Třetí část nabídla bezstarostný hokej. Chvíli byli lepší Hanáci, chvíli zase Východočeši. Olomouckým se podařilo navýšit náskok v přesilovce ve čtyřiapadesáté minutě. Komovu bombu vyrazil Luňák před sebe a hbitý Richard Brančík puk ze vzduchu doklepl do sítě.

Mora tak po jednoznačném vítězství 5:1 uhájila čtvrtou pozici v tabulce, naopak Východočeši v nadstavbě znovu prohráli, přesto se díky zaváhání Znojma udrželi na páté příčce.

OHLASY

Petr Fiala (HC Olomouc): V první třetině nám tam spadly šance a střely a díky tomu jsme vedli 4:0. Nemyslím si, že by ten dněšní výkon byl lepší jak proti Jihlavě. Hosté jsou nevyzpytatelní, ale když odmyslíme tu desetiminutovku ve druhé části, kdy jsme hráli dlouho v oslabení, tak po zbytek utkání jsme si vytvářeli tlak a šance. Třetí část už byla jen takové dohrávání. Jsme rádi, že jsme porazili kvalitního soupeře. Nemůžeme ovšem přeceňovat fakt, že jsme dali pět gólů.