Report ze zápasu BER vs. OLO (1:2)

Medvědi Beroun 1933

logo

1:2

(0:0, 0:2, 1:0)

logo

HC Olomouc

Zoufalá návštěva pouze několika desítek diváků zavítala na zimní stadion k řece Berounce. A první třetina jim k zábavě rozhodně nestačila. Hrál se vyrovnaný hokej a spíše než šance byly k vidění fauly a spousta trestů. Hosté navíc do utkání poslali hned jedenáct juniorů, Hanáci se naopak předvedli s uzdraveným Pruskem v bráně a vítkovickými posilami Šedivým a Kolouchem.

V jedenácté minutě spálili velké šance Koma a Šedivý, chvíli poté zkoušel po zemi štěstí Ministr, ale Furch včas zasáhl svým betonem. Gólman Prusek neměl na druhé straně příliš práce, do kabin se tak odcházelo za stavu 0:0.

Druhá část už nabídla zajímavější podívanou. Olomouc zvýšila svou aktivitu a odměnou jí byly hned dvě branky. Nejprve sice trefil v přesilovce Koma od modré tyč, v devětadvacáté minutě se už ale skóre pohnulo. Brančík přihrál před branku, odkud protlačil puk do sítě pohotový Matěj Pekr.

Vzápětí hrála Mora přesilovku, kterou využila. Černý ujel s Ondrejen Šedivým do přečíslení dvou na jednoho a druhý jmenovaný zakončil příklepem do poloodkryté klece.

Ve třetí části už Hanáci zkušeně své vedení bránili. Deset minut před koncem čelili přesilovce soupeře, přestože se dostali pod tlak, neinkasovali. Ve čtyřiapadesáté minutě mohli definitivně rozhodnout. Dominik Furch byl ale proti a v leže zlikvidoval nebezpečné pokusy Ministra s Pekrem.

Když už se zdálo, že si Martin Prusek připíše druhou nulu v olomouckém drese, nechali se jeho spoluhráči zbytečně vyloučit, čímž soupeři nabídli dvojnásobnou přesilovku. Tu umocnili Medvědi ještě vlastní hrou bez gólmana a sekundu před závěrečnou sirénou slavili. Čestnou branku vsítil Martin Kupec.

Z nepříliš záživného utkání tak Mora vytěžila tři body a dál pronásleduje třetí Jihlavu, na kterou už ztrácí jen dva body. Kohouti navíc zvýšili náskok před pátým Hradcem už na příjemných šest bodů.

OHLASY

Jiří Doležal (HC Berounští Medvědi): Do zápasu jsme šli s tím, že jsme chtěli konečně vyhrát za tři body. V první třetině nás brzdila častá vyloučení, nemohli jsme se dostat do tempa, nic nám nešlo, špatně jsme si přihrávali. Není to omluva, ale z naší hry se vytratila jednoduchost a přímočarost do brány. To byl dnes asi klíč k úspěchu. Hosté hráli výborně střední pásmo, my jsme se tam nemohli dostat. Škoda, že ten kontaktní gól přišel až tak pozdě. Zasloužili bychom si ho dát mnohem dřív, ale nevyšlo to.
Foto: www.medvedi.cz