Report ze zápasu OLO vs. UNL (5:2)

HC Olomouc

logo

5:2

(2:1, 1:1, 2:0)

logo

HC Slovan Ústí nad Labem

Ten, kdo nedorazil na zimní stadion včas, musel litovat. Už po jednasedmdesáti sekundách propálil Orcta střelou zápěstím Petr Haluza. Vedení domácího celku však mělo jepičí život. Ve třetí minutě se prosmýkl kolem dvojice olomouckých beků Lukáš Handlovský a tváří v tvář Žigárdymu poslal puk nad vyrážečku domácího gólmana.

Z obdržené branky se moravský celek oklepal velmi rychle a už v páté minutě opět slavil. Michal Nedbálek přenechal puk Radimu Kucharczykovi, jenž tvrdým projektilem vymetl pavučinky v růžku ústecké klece.

Olomoučtí, jež v týdnu kvůli rozsáhlé marodce nehráli, měli v první dvacetiminutovce mnohem více střeleckých příležitostí. Největší hrozbou pro hostujícího gólmana znamenala olomoucká třetí pětka. Do první sirény ale branka už nepadla.

Prostřední dějství odstartovali lépe Severočeši. V přečíslení dva na jednoho měl šanci vyrovnat Roman Němeček, ale na přesouvajícího se Žigárdyho nevyzrál. V šestadvacáté minutě tak udeřilo na opačném pólu kluziště. Nenápadné nahození Robina Staňka tečoval mimo dosah Orcta Ondrej Šedivý.

Zpátky do hry se Lvi dostali ve třiatřicáté minutě. V přesilové hře napřáhl od modré Jan Klobouček a střelou tečovanou Lukášem Handlovským nedal Žigárdymu šanci. Dvoubrankové vedení Hanákům mohl vrátit v závěru druhé části Matěj Pekr. Tísněný hostujícím obráncem se mu ale nepodařilo zasunout puk za brankovou čáru.

Ve třetí periodě se dlouho čekalo na vážnější příležitost. Ta přišla až téměř v polovině dvacetiminutovky a hned z toho byla branka. V početní výhodě se kotouče ujal Jaroslav Koma a prudkou ranou prostřelil ústeckého gólmana mezi betony.

V jednapadesáté minutě mohlo mužstvo trenéra Rosola vsítit kontaktní branku. Po úmyslném vhození Žigárdyho hole nařídil sudí Trombík trestné střílení. K jeho exekuci se postavil Roman Němeček, ale obrovskou šanci zahodil.

Definitivně o osudu utkání tak rozhodl čtyři minuty před koncem svou druhou brankou v utkání Ondrej Šedivý.

Hanáci po vítězství 5:2 stále nahánějí třetí Jihlavu, která má stále o bod navíc. Kohouti však mají k dobru odložené utkání s Chomutovem.

OHLASY

Petr Fiala (HC Olomouc): Utkání bych zhodnotil podobně jako kolega. Hostující tým měl v první třetině několik šancí, ale naštěstí pro nás to netrefili. Ve druhé dvacetiminutovce jsme zlepšili obrannou hru. Pro hráče to bylo utkání bez nervů, neměli jsme téměř co ztratit. Máme před sebou ještě dva zápasy, které můžeme odehrát v klidu. Každopádně nechceme prohrávat. Výhra nás těší, ale nechceme ji přeceňovat. Soupeř bude hrát v play-off úplně jinak.