Report ze zápasu JIH vs. OLO (4:2)

HC Dukla Jihlava

logo

4:2

(2:0, 1:1, 1:1)

logo

HC Olomouc

Utkání nabralo od první minuty rychlý spád. Během úvodních deseti minut sudí přerušili hru pouze třikrát. Jihlavské fanoušky rozjařil po 12 minutách Libor Bezděk, když tečoval střelu Zeleného. O dvě minuty později prchl jihlavským obráncům Staněk, fazonkou oplývající Zelený ho ale dohonil a čistým způsobem olomouckého forvarda obral o puk.

Když nevíš, co s pukem, hoď ho na bránu. Oldřich Bakus už má léta zkušeností, aby věděl, že otřepané klišé zkrátka a dobře funguje. Důkaz místo slibů vytasil jihlavský kapitán v 19. minutě, kdy bekhendem nahodil kotouč na bránu a všelijak se šmodrchající puk tečoval za Žigárdyho záda Daniel Hodek. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:0 pro Duklu.

Delikatesu první třídy nachystal pro obecenstvo na začátku druhé třetiny Michal Jeslínek. Dobrých deset sekund kroužil před Žigárdyho brankovištěm, vycukal olomoucké obránce a poté si vychutnal i bezmocného strážce svatyně. Na konci 26. minuty potrestal Posmykovu obrovskou hrubici v „rozehrávce směr na nikoho“ Petr Polodna a Olomouc se vrátila do zápasu.

Přesně v polovině třetí třetiny se pak hosté radovali podruhé. Brančíkova dělovka od modré zasáhla Řehoře do masky, jihlavští obránci v domnění, že sudí přeruší hru, mírně polevili. Toho využil Petr Kolouch a odražený puk jednoduše zasunul tam, kam se sluší a patří. Mora byla rázem gól od remízového stavu a závěr duelu ostal nový náboj.

Dukla se ale zaměřila na poctivé bránění středního pásma a povzbuzována téměř třítisícovým publikem si vítězství pohlídala. Na konečných 4:2 upravil jedinou vteřinku před závěrečným hvizdem kanonýr Daniel Hodek. Jihlavští si tak pohlídali bronzovou pozici, naopak Olomouc skončí bez ohledu na výsledek středeční dohrávky v Chomutově čtvrtá.

OHLASY

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Chtěli jsme tři body a pojistit si třetí místo. Zaslouženě jsme vedli, pak nás ale gól na 1:3 trochu zbrzdil. I přes to, že jsme dostali i druhý gól, dokázali jsme utkání dotáhnout do vítězného konce.