Report ze zápasu OLO vs. CHM (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3

(1:2, 0:0, 1:1)

logo

Piráti Chomutov

Ještě než se diváci stihli usadit, už viděli první branku. Hned po šestadvaceti vteřinách totiž našel Ustrnul napříč celým kluzištěm za obránce si najíždějícího Lukáše Králíka, a ten výstavní pumelicí z pravého kruhu trefil šibenici chomutovské svatyně.

Jenomže hosty to nepoložilo, naopak zvýšili pohyb a odměnou jim byly dvě využité přesilové hry. Nejprve v jedenácté minutě se dobře za brankou Kůdely zorientoval Mála, který přihrával a neobsazený Tomáš Heindl měl už poměrně lehkou úlohu.

Čtyři minuty před koncem pak musela srdce všech hokejových nadšenců zaplesat po nádherné ráně Tomáše Bartejse od modré, puk vletěl přímo pod břevno a Krušnohorci vedli 2:1.

Druhá část branku nenabídla. Oba týmy tvrdě bojovaly, ale gólmani měli navrch. Stejně probíhala zpočátku i část třetí. Olomouc ale postupně přebírala iniciativu a byla nebezpečnější, ale vyrovnávací branky se nedočkala.

Naopak Severočeši udeřili znovu v přesilové hře, už potřetí. Odražený projektil od zadního mantinelu pohotově uklidil do sítě Jakub Hofmeister.

Domácí se ale nevzdali, tři minuty před koncem vylepšili svou přesilovku odvoláním gólmana a dokázali vsítit kontaktní gól. Nahození Petra Ustrnula od modré čáry skončilo až v síti po teči Lukáše Králíka.

Další „vylepšenou“ přesilovku šest na čtyři dostali domácí k dispozici vzápětí, tu už ale využít nedokázali. Chomutov si tak odvezl na sever Čech všechny tři body za těsné vítězství 3:2, přestože ho Hanáci jasně přestříleli.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Z naší strany to bylo velice špatné utkání. Měli jsme k němu špatný přístup, byli jsme nedůrazní a nezodpovědní, bylo to odfláknuté utkání se vším všudy. Z přístupu kluků jsem dnes těžce zklamaný. Už trénink včera a předevčírem byl katastrofální, kluci si asi mysleli, že to odehrají v klidu s polovičním přístupem. Dnešní vyfackování jim snad otevře oči, protože nás čeká nesmírně těžký závěr sezóny. Roman Rác nehrál, protože má zápal plic a vypadá to, že delší dobu nebude k dispozici. Dostal to zřejmě kvůli tomu, že jsme před 14 dny museli nemocní cestovat do Havlíčkova Brodu na utkání, protože ho soupeř nechtěl odložit.