Report ze zápasu CEB vs. OLO (3:2)

Banes Motor České Budějovice

logo

3:2p

(0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)

logo

HC Olomouc

Utkání by se během prvních minutek dalo označit za opatrné. A to na straně domácích, ale i na straně hostů z Olomouce. Po chvíli si ale českobudějovicčtí přeci jen našli cestičku před brankáře Kůdelu a ubydlovali se v útočném pásmu. Poté přišla jako blesk z čistého nebe akce hostí, když Aljaž Ogrizek sám unikal domácí obraně a snažil se překonat šimona Hrubce v jihočeském dresu. Mladý golman, který je také dvojkou extraligovému Jakubu Kovářovi v týmu HC MOUNTFIELD, nezpanikařil a svůj tým hned ze začátku utkání podržel.

Následovala první přesilová hra, kterou si zahráli Olomoučtí, když na trestou lavici zamíři Eddie Turek. I když z počátku se hostující mladíci nemohli dostat do toho správného přesilovkového postavení, i tak se radovali. Hrubec do chumlu těl před sebou vyrazil střelu Petra Ustrnula a v tlačenici se nejlépe orientoval Matěj Málek, když zasunul kotouč už jen do prázdné brány - 0:1.

Za domácí mohl v desáté minutě vyrovnat Michal Švihálek, když po krásné individuální akci přejel s pukem na holi téměř celé hřiště, z hostující obrany si udělal dobrý den a řítil se nikým nehlídán na Kůdelu. Ale finále mu nevyšlo. Zbytek první třetiny už kouskovala různá vyloučení jak na jedné, tak i na druhé straně. Ale i větší počet přesilovek změnu skóre nepřinesl.

Druhé dějiství začalo o trochu svižněji než to předchozí. A více ze hry měli hostujícé hráči z Olomouce, kdy dokonce nadělali Českobudějovickým problémy ve vlastním oslabení. Ti tak ujíždějícího Lukáše Králika zastavili až těsně před Šimonem Hrubcem.

Domácí si naopak ve svých přesilových hrách příliš nevěděli rady a puky jim někdy opravdu snadno z holí brali Olomoučtí. A ti také byli, kteří zařídili první trefu ve druhé třetině. Na domácí trestné lavici seděli hned dva hráči a dvounásobnou výhodou Olomouc nepohrdla, když se po krásné kombinaci trefoval do prázdné klece Roman Rác - 0:2.

Od té doby byla Olomouc viditelně na koni a hráčům vycházelo téměř vše, zato domácí se tolik nedostávali před Kůdelu. I když i oni se mohli radovat. Další gól, opět z přesilové hry, zařídil domácí obránce Stanislav Dietz, když se po přihrávce Lukáše Sumerauera na modré čáře napřáhl a puk skončil za Kůdelovými zády - 1:2. Podruhé tak šli domácí do šaten opět s jednogólovým mankem na soupeře.

Třetí dvacetiminutovka začala přesilovou hrou hostí, ale domácí si v oslabení věřili a olomoucké útočníky do větších akcí nepouštěli.Následovala hra, které se v hokejové hantýrce říká nahorů a dolů. Na domácích byla vidět snaha vyrovnat a na olomouci zase snaha nepříjít o jednogólové vedení.

Také domácí hráči si zahráli přesilovou hru a i když pálili na Kůdelu ve všech možnách úhlů a pozic, vyrovnávací branky se nedočkali. Ale těsně po přesilovce přeci jen domácí borci zvedali ruce nad hlavou, to když se Aleš Ježek nejlépe zorientoval v chumlu těl před Kůdelou a samostatnou akci zakončil gólem na 2:2.

A to domácí opět osvěžilo, začali proto hrát svižněji a hlavně jednodušeji. I když se do přečíslení dostali i hosté, krásným skokem jim akci překazil Martin Semerád. Do konce třetí třiny rozhodčí nabídl domácímu celku ještě jednu přesilovku a z pohledu domácích opravdu neměla chybu. Nechyběly zde střely ani svižné křižné přihrávky, ale branka bohužel chyběla. Do konce třetí třetiny se už nic význačného nestalo a na řadu přišlo prodloužení.

Hokejový apetit si do něj přenesli domácí, kteří neustále kroužili ve čtyřech okolo Kůdelovy svatyně. V šedesáté třetí minutě si šel za držení protihráče sednout olomoucký Martin Kvapil a hosté byli na kluzišti jen tři v poli. A těsně před koncem prodloužení a přesilovky samotné se rozhodl zápas ukončit Jakub Marek, který bez váhání využil příkladnou přihrávku od Radka Seidla.