Report ze zápasu OLO vs. KLA (6:8)

HC Olomouc

logo

6:8

(3:4, 2:1, 1:3)

logo

Rytíři Kladno

Hanáci se ani nestačili rozkoukat a už prohrávali. Domácí obraně upláchl Jan Doskočil, který našel mezírku mezi betony Kůdely a otevřel skóre. V šesté minutě bylo na střídačce Středočechů ještě veseleji. Síť za olomouckým gólmanem rozvlnil Martin Čurda. A když se v téže minutě prosadil za hosty i Matěj Steigauf, byli Kohouti zralí na ručník. Utkání navíc skončilo pro domácího Kůdělu, jenž přenechal místo svému kolegovi.

Moravané se ze tří zásahů rychle oklepali a v osmé minutě snížili zásluhou Jakuba Lehečky. Uplynulo pět minut a na světelné tabuli svítilo skóre 2:3. Na rozdíl jediné branky snížil Jan Brandýs. Čtyři minuty před první sirénou se sice hosté vrátili do dvoubrankového vedení, když Motáně prostřelil přízemní střelou Jan Dalecký, vzápětí ale za Kohouty odpověděl gólem v přesilové hře David Zachar.

Druhá dvacetiminutovka už tolik branek nepřinesla. Nicméně hned v úvodu nabídlo hostující mužstvo svému soupeři téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku, kterou využil chytrou tečí Jakub Voznica. Remízový stav vydržel až téměř do konce druhé části. Necelé tři minuty před sirénou se trefil Jan Dalecký. I přes jeho branku se ale do kabiny šlo za vyrovnaného skóre. O pátou branku Hanáků se postaral Roman Rác.

V pětačtyřicáté minutě přiblížil vítězství v utkání Vagnerplastu po samostatném nájezdu Tomáš Knotek. V polovině třetí dvacetiminutovky ale Hanáci opět dokázali srovnat. Střelu Ráce tečoval Radim Haas. Poté se mohli domácí poprvé v utkání dostat do vedení. V dlouhé přesilovce pěti proti třem ale několika senzačními zákroky zlikvidoval šance Mory Jan Ilašenko.

Po nevyužitých šancích domácích tak udeřilo na druhé straně. Pět minut před dovršením základní hrací doby kladenští hokejisté doslova dotlačili silou vůle puk za Motáňova záda. Štastnou branku si připsal Jan Doskočil. A když se poté tentýž hráč trefil i do prázdné klece, bylo definitivně rozhodnuto.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Pro nás to bylo velmi důležité utkání, které dělalo rozdíl mezi barážovým místem a nebarážovým. Bohužel jsme ho ale nezvládli. V podstatě celá defenziva vybouchla neskutečným způsobem, protože na šest gólů se doma musí vyhrát.