Report ze zápasu UNL vs. OLO (2:7)

HC Slovan Ústí nad Labem

logo

2:7

(1:5, 1:1, 0:1)

logo

HC Olomouc

První střelu zápasu si připsal Pořický, ale nebyla nikterak nebezpečná. Olomouc nezůstávala pozadu a také se dostala k několika střeleckým pokusům. V čase 3:42 nedůslednost ústecké obrany využil Ondřej Mareček ke krásné individuální akci, kterou překvapil i gólmana Petráska. Domácí se nestačili vzpamatovat a znovu inkasovali. Sedlářova střela prošla do branky. Černou čtyřminutovku pro domácí korunoval brankář Petrásek rozehrávkou přímo na hůl Jakuba Voznici, pro kterého nebyl sebemenší problém trefit prázdnou branku Ústeckých. Ještě v první třetině skórovala i Lvíčata. Jmenovitě se o snížení postaral Hříbal. Hosté nechtěli o žádných komplikacích ani slyšet. Olomouc byla při chuti, což dokumentuje další branka. Do listiny střelů se zapsal David Zachar. Ani to nebylo vše, co první třetina nabídla. Na 5:1 zvýšil Radim Haas, jenž jemně tečoval střelu jednoho ze svých spoluhráčů.

Druhou třetinu začalo Ústí přesilovou hrou, tu ovšem nevyužilo. Lvíčata udeřila v oslabení. Do brejku se dostal Daráš. Ústecký mladík se odhodlal k bekhendové kličce a zavěsil puk do horní části branky. Hosté odpověděli stejnou mincí, při hře s pěti bruslaři na obou stranách se nejlépe před ústeckou brankou zorientoval David Zachar a poslal puk za záda gólmana Bursy. Více zajímavým momentů prostřední dvacetiminutovka nepřinesla.

Poslední dvacetiminutovka začala náporem Ústí, který byl podpořen přesilovou hrou. Tuto výhodu domácí nevyužili. I Olomouc promrhala přesilovku, nicméně to hosty moc mrzet nemuselo, neboť měli utkání zcela pod kontrolou. V polovině třetiny od modré čáry prověřil pozornost olomouckého brankáře Brož, jeho střele chyběla přesnost a razance. Proti Lehečkově střele vytasil Bursa lapačku. V samotném závěru pak přidal Ondřej Mareček sedmou branku Olomouce. Hosté byli lepším týmem a zcela po zásluze si odvezli 3 body.