Report ze zápasu OLO vs. HBR (5:1)

HC Olomouc

logo

5:1

(3:0, 2:0, 0:1)

logo

BK Havlíčkův Brod

První dvacetiminutovka vyzněla lépe pro domácí celek. Už po šestašedesáti sekundách otevřel brankový účet utkání olomoucký Oldřich Heža. Navázat na svého spoluhráče mohli Hanáci v dalších minutách hned několikrát. Častokrát jim ale chyběl klid v koncovce.

Na druhou branku se tak čekalo až na konec třinácté minuty, kdy nahození Petra Kreisela tečoval za brankovou čáru výstrojí Roman Rác. Do konce první třetiny stihlo mužstvo trenéra Přecechtěla skórovat ještě jednou. Po jedenácti sekundách přesilové hry dotlačil puk za záda havlíčkobrodského gólmana Jakub Lehečka.

První nepříjemnosti zasáhli domácí celek až v závěru první části, kdy musel po úmyslném bodnutí koncem hokejky do protihráče předčasně do sprch Petr Kreisel.

V pětiminutové početní výhodě měli Východočeši možnost pokračovat i ve druhé periodě, ovšem vlastní nedisciplinovaností se o ni nejen připravili, ale soupeři nabídli dokonce početní výhodu. Kohouti byli jasným pánem ledu, což se potvrdilo v druhé polovině třetiny.

Ve čtyřiatřicáté minutě ujela dvojice Rostislav Vaněk, Patrik Machala do přečíslení dvou na jednoho, přičemž druhý jmenovaný neměl se zakončením do poloodkryté klece žádný problém. A když si za necelou minutu pohrál s hostujícím gólmanem i kapitán moravského celku Roman Rác, sáhl hostující lodivod po brankářské výměně.

Poslední část se více méně dohrávala už jen z povinnosti. Hanáci se příliš do ofenzívy nehnali, a hostům se tak naskytla možnost potrápit obranu Kohoutů. Čestného úspěchu dosáhli Rebelové na konci devětačtyřicáté minuty, kdy v přesilové hře umístil kotouč na beton domácího gólmana Ondřej Doležal.

A jelikož toho třetí dvacetiminutovka víc nenabídla, skončilo utkání vítězstvím domácího celku v poměru 5:1.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): K utkání jsme nastoupili zodpovědně. Celou první část jsme na soupeře vyvíjeli tlak, což vyústilo ve trojbrankové vedení. Tím jsme rozhodli. V poslední třetině jsme sice polevili, hra se rozbíjela častým vylučováním, ale obavy z obratu jsem neměl.