Report ze zápasu OLO vs. KOM (4:2)

HC Olomouc

logo

4:2

(2:0, 1:1, 1:1)

logo

HC Kometa Brno

Už po čtyřiceti sekundách hry nabídla Kometa svému soupeři početní výhodu a domácí toho využili. Po totálním rozebrání brněnské obrany skóroval do okryté klece Oldřich Heža. Do dvoubrankového vedení se Hanáci dostali v polovině třetiny, kdy si Jakub Lehečka vybruslil před Strmeně a zakončil.

Kohouti mohli své vedení ještě navýšit, ale ani jeden z dvojice Oldřich Heža, Ondřej Pozděna se radovat nemohli. Mužstvo z jižní Moravy se na dostřel Kůdelovy klece dostalo až závěru první části. Po ráně Adama Zbořila dokonce zazvonila tyč. Gólového úspěchu se však výběr trenéra Pazourka nedočkal.

Hned v úvodu druhého dějství sice Hanákům nevyšlo přečíslení dva na jednoho, v pětadvacáté minutě už se ale domácí lavička radovala. Druhou branku v utkání vsítil Oldřich Heža, jenž tváří v tvář Strmeňovi poslal puk do horní části klece.

Ve čtyřiatřicáté minutě zahrozilo opět před Kůdelou. Ten si ve vyložené šanci poradil s pokusem Jana Křivohlávka. Tři minuty na to hostující celek už slavil, ale branku, kterou hlavní rozhodčí přes klubko těl neviděl, nedoporučil uznat ani brankový sudí.

Hosty to však mrzet nemuselo. Neuplynula ani minuta a Kometa se radovala z regulérní branky. Ránu Ondřeje Dlapy nedokázal olomoucký gólman zkrotit a Adam Zbořil toho využil.

Ve třetí dvacetiminutovce bylo lepším mužstvem Brno, které až na dvě oslabení dirigovalo hru. Nebezpečnou střelu zaznamenal Branislav Jankovič, ovšem podruhé v utkání zachránila Kohouty branková konstrukce.

Dvě minuty před koncem zkusili hosté hru bez gólmana, kterou umocnila ještě přesilovka Jihomoravanů. Brňané ale v početní výhodě zcela selhali a nechali skórovat do prázdné branky Oldřicha Hežu. Ten tak zkompletoval hattrick.

Kometě se poté ještě v poslední minutě podařilo zásluhou Ondřeje Stehlíka kosmeticky upravit výsledek.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Výsledek odpovídá tomu, že utkání bylo vyrovnané. Měli jsme na začátku více štěstí, vstoupili jsme do něj důrazně. První dvě branky rozhodly o našem vítězství. Nyní nás čekají další dva zápasy, čemuž podřizujeme tréninky. Snažíme se udržovat v pohodě a v kondici, která odpovídá extralize juniorů.