Report ze zápasu CHM vs. OLO (2:3)

Piráti Chomutov

logo

2:3

(0:1, 1:2, 1:0)

logo

HC Olomouc

První třetina byla sice jednoznačnou záležitosti pro domácí, ale z gólu se radovali pouze hosté. Při ojedinělém protiútoku se k puku dostal Oldřich Heža a přesnou nahrávku naservíroval Ondřeji Marečkovi, který nezaváhal. Domácí se v úvodní třetině neprosadili, i když měli několik slibných šancí.

Druhá třetina byla na góly štědřejší. Nejprve domácí snížil Romanem Chloubou, kterému asistoval Rutta. Hosté však po několika minutách šli znovu dovedení, když načapali domácího gólmana na holičkách. Dírku mezi trupem a tyčkou našel David Zachar. Třetí branka Hanáků přišla ve třiatřicáté minutě, kdy parádně zakončoval Jakub Voznica, který předvedl tzv. Forsbergovu kličku. Severočeši se snažili stav zkorigovat, ale do konce druhé třetiny se jim to nepovedlo.

Co se nepovedlo ve druhé, to se povedlo na začátku třetí třetiny. Nejprve domácí přestáli dvojnásobné oslabení, a pak udeřili. Autor gólu byl Radek Hrabák. Hosté své vedení hlídali až do konce utkání. Domácí se na vyrovnání už nezmohli. Hlavní postavou, která byla klíčem k úspěchu Olomouce, byl gólman Hynek Kůdela. Ten ve třetí třetině předvedl několik fantastických zákroků. KLH Chomutov nakonec podlehl Kohoutům z Olomouce těsně 2:3.