Report ze zápasu OLO vs. CEB (2:1)

HC Olomouc

logo

2:1sn

(0:1, 0:0, 1:0 - 0:0 - 1:0)

logo

Banes Motor České Budějovice

V první třetině diváci příliš důvodu k radosti neměli. Hra předváděná oběma celky byla až na pár světlých okamžiků nudná. Za dvacet minut tak byly k vidění pouze dvě příležitosti. Nejprve mohl vytrhnout publikum ze sedaček domácí Marek Sedlář, ale kotouč napálil jen do tyče. V šestnácté minutě pak Budějovičtí předvedli rychlou kombinaci, po níž následovala přesná střela Lukáše Sedláka. Jediná akce hostů tak znamenala vedení.

Druhá dvacetiminutovka nabídla mnohem lepší obraz hry. A lépe si vedlo mužstvo z jižních Čech. Ve čtyřiadvacáté minutě vyslal bombu od modré Stanislav Dietz, ale olomoucký gólman byl pozorný. V polovině zápasu se do brankové příležitosti Lukáš Sumerauer, prostor mezi třemi tyčemi však netrefil.

Hanáci se k zakončení probojovali až v pětatřicáté minutě. Hosté se totiž nechali dvakrát vyloučit a nabídli soupeři přesilovku proti třem. Největší příležitosti si vypracoval Radim Haas, ale z blízkosti minul.

Do třetí části se tak nastupovalo za jednobrankového vedení Mountfieldu. Právě hostující celek i nadále diktoval průběh hry. V padesáté minutě mohl poslat Budějovice do dvoubrankového vedení Michal Švihálek, ale Kůdela Moravany zachránil.

Konec základní hrací doby se nezastavitelně blížil a domácí vložili všechnu sílu do útoku. A vyplatilo se. Necelé tři minuty před koncem se ve valné hromadě před Kantorem nejlépe zorientoval David Zachar a uklidil puk za brankovou čáru. A jelikož do konce šedesáté minuty už branka nepadla, mohli Hanáci slavit záchranu.

Nicméně utkání pokračovalo pětiminutovým nastavením, ve kterém dostali hosté hned dvě po sobě jdoucí početní výhody. V obou případech však zůstala olomoucká klec nedobyta. Rozhodnout tak musely samostatné nájezdy. V těch se na vítěznou branku čekalo až do osmé série, kdy trefil bonusový bod pro svůj tým Oldřich Heža.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Nejtěžší je vždy udělat poslední krok. Zápas jsme si vychutnali až do samotného závěru, kdy jsme z víceméně ojedinělé šance vstřelili gól, který nás zachránil v extralize. Jsem rád, že už to máme úspěšně za sebou. Tak těžkou sezónu, jako byla ta letošní, jsem ještě nezažil.