Report ze zápasu OLO vs. OPA (13:2)

HC Olomouc

logo

13:2

(4:0, 7:0, 2:2)

logo

HC Slezan Opava

V zápase, ve kterém prakticky o nic nešlo, začali aktivněji hráči Slezanu, kteří už ve druhé minutě dostali kotouč do olomoucké klece. Hlavní sudí ovšem odmítl branku uznat, neboť byla dosažena vysokou holí. To bylo ze strany vše.

V šesté minutě dostali Hanáci možnost početní výhody a skóre se poprvé měnilo. Po rychlé kombinaci se trefil Marek Sedlář. Stačily uplynout jen čtyři minuty a Kohouti šli do dvoubrankového vedení. Při vyloučení Vaňka dostal příležitost skórovat Roman Rác, jenž nabídkou nepohrdl.

A když se celek ze severní Moravy nechal vyloučit potřetí, domácí svůj náskok opět zvyšovali. Filipa Plánovského vyhnala z brány rána Matěje Málka. Do branky tak musel jeho kolega Jiří Novák, ale ani ten si příliš dobře nevedl. Ani ne po minutě už lovil puk ze sítě. Neproměněný nájezd Radima Haase dopravil za brankovou čáru Jakub Lehečka.

Druhá část se nesla ve stejném duchu jako ta první. Hanáci soupeři kotouč příliš moc nepůjčovali a podle toho také hra vypadala. Hned po osmadvaceti sekundách se prosadil podruhé v zápase Jakub Lehečka. A když se po něm zapsali do střelecké listiny ještě Lukáš Králík, Marek Sedlář a Radim Haas, měnili hosté podruhé gólmana.

Domácím bylo však téměř jedno, kdo proti nim stojí, a i přidávali jednu branku za druhou. Ve čtyřiatřicáté minutě potvrdili Olomoučtí výbornou formu v přesilových hrách a i napočtvrté se radovali. Osmou branku přidal Jakub Voznica.

To ale nebylo z domácí strany vše. Do konce druhého dějství se ještě přesnými střelami prezentovali Ondřej Mareček a Matěj Málek. Zdrcení Slezané tak odjížděli do kabin za jedenáctibrankového manka.

Na začátku třetí části se hra vyrovnala a hosté slavili první úspěch. Motáně prostřelil Žiga Pešut. A i když se Kohouti chvíli na to zásluhou Marka Sedláře vrátili do vedení o jedenáct branek, dokázali Slezané znovu snížit. Druhou branku Slezanů přidal Filip Vaněk.

Gólový účet zápasu přesto uzavřel domácí hráč. Lukáš Králík prostřelil opavského gólmana potřinácté v zápase a přispal si poslední branku hanáckého celku v letošní sezóně.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Jsem rád, že mužstvo zodpovědným výkonem potvrdilo výsledek. Líbilo se mi, že jsme utkání rozhodli hned v úvodu. Nebylo to jak na Kladně nebo Chomutově, kde došlo k hromadným rvačkám. Utkání proběhlo v klidu, Opavu jsme k ničemu nepustili.