Report ze zápasu OLO vs. HBR (3:4)

HC Olomouc

logo

3:4

(0:2, 1:1, 2:1)

logo

BK Havlíčkův Brod

Jako v hororu si museli připadat olomoučtí hokejisté v prvních minutách zápasu. Už ve čtvrté minutě si totiž před olomoucké brankoviště nabruslil Lukáš Endál a střelou do odkryté části klece otevřel skóre. Neuplynulo ani devadesát vteřin a Rebel slavil podruhé. Vojtěch Němec našel před Pruskem opět Lukáše Endála, který poslal hosty do nečekaného dvoubrankového vedení.

Z dvojitého direktu se Kohouti do konce první dvacetiminutovky vzpamatovat nedokázali. Naopak potřetí mohlo skórovat mužstvo z Vysočiny, olomoucký gólman si už ale prostor mezi třemi tyčemi pohlídal.

Vstup do druhé části si už Hanáci pohlídali, ba dokonce začali zaměstnávat Suchana. Tomu v několika případech pomohla neschopnost domácích hráčů trefit prázdnou klec. V šestadvacáté minutě však extraligový gólman kapituloval. Na pokus Petra Domina sice Suchan stačil, dorážka z hole Radima Kucharczyka byla však nad jeho síly.

Hanákům vstřelená branka vlila krev do žil a obrana Rebelu se měla co ohánět. Po několika zahozených šancích však zahřmělo na druhé straně. Miroslav Holec předvedl samostatnou akci, při které obkroužil okolo domácí klece a střelou mezi betony vrátil hostům vedení o dvě branky.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky zachránil Kohouty od ještě větší pohromy Prusek, když zlikvidoval dvě nebezpečné příležitosti soupeře. Ani ne za minutu měl na hokejce druhou branku Mory Petr Polodna, ale zády k hostující kleci nezamířil přesně.

V sedmačtyřicáté minutě udeřilo mužstvo trenéra Nováka počtvrté. Vítězství v prvním utkání přiblížil hostujícím barvám Lukáš Endál, který tak zkompletoval hattrick. Hanáci však nechtěli v žádném případě utkání vypustit a vrhli síly do útoku. A to se jim vyplatilo. Na začátku poslední desetiminutovky vystřelil naději Martin Vyrůbalík.

V pětapadesáté minutě dostal domácí publikum do varu Milan Ministr, jenž ve vlastním oslabení ztenčil náskok soupeře na jedinou branku. Víc toho ale už Kohouti nestihli, nepomohla jim ani hra bez gólmana.

Úvodní střetnutí tak vyznělo lépe pro klub z Vysočiny, který se tak v sérii hrané na čtyři vítězná utkání ujal vedení. O reparát mají možnost Hanáci bojovat už v sobotu. Druhé střetnutí začíná v 17:00.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Nemůžeme být spokojeni ani s předvedenou hrou ani s výsledkem. Začali jsme špatně a do konce utkání jsme se z toho bohužel už nedostali. Až posledních deset minut jsme zlepšili hru. Každopádně musíme se z toho dostat a zítra předvést lepší výkon. Nemyslím si, že by byl problém v rozehranosti soupeře z předkola. Zaspali jsme úvod, k tomu se přidala nervozita.