Report ze zápasu OLO vs. HBR (1:2)

HC Olomouc

logo

1:2

(0:1, 0:0, 1:1)

logo

BK Havlíčkův Brod

Olomouc vstoupila do zápasu ve velkém stylu. Od úvodních minut byla jednoznačně lepší, soupeře viditelně přehrávala a tvořila si jednu šanci za druhou. Tu největší spálil v desáté minutě Řípa, který zblízka trefil horní tyč.

Řípa byl hlavním aktérem i další tutovky, to když ujížděl s Brančíkem do přečíslení. Ani tato akce však gólem neskončila, neboť domácí forvard nezakončil přesně.

Naopak to byli hosté, kdo se překvapivě radoval. Z ojedinělé příležitosti se trefil Vojtěch Němec, který pouze nastavil hůl do Endálovy prudké přihrávky zleva.

Olomouc se po chvíli vzpamatovala a opět to byla ona, kdo tvořil hru, kdo se snažil kombinovat. Jenomže v koncovce byli domácí jaloví. Postupem času se na hokejky hráčů vkradla nervozita, kterou navíc umocňovali Havlíčkrobrodští svými neustálými drobnými háčky a simulovanými pády, především v soubojích u hrazení.

Totální zmar Hanáků pak demonstrovala šance ze šestadvacáté minuty, to v přesilovce našel Polodna zpoza brány volného Bartoně, jenž měl metr před sebou prázdnou branku. Suchan se totiž nestihl přemístit. Olomoucký bek však nepochopitelně selhal a kotouč netrefil.

Jak skončila třetina druhá, tak začala ta třetí. Kohouti tlačili, většinu času se drželi v útočném pásmu, ale Suchan přiváděl domácí útočníky k zoufalství. Nepomohly ani přesilové hry, kterých měli svěřenci Petra Fialy a Jana Tomajka k dispozici hned několik.

Chvíle slasti pro domácí publikum přišla až ve čtyřiapadesáté minutě. Vyrůbalíkovu bombu od modré vyrazil Suchan jen vedle sebe a pohotový Petr Domin doslova dotlačil puk do sítě.

Jenomže vše mělo být jinak. Hned po minutě totiž projel Vojtěch Němec celým kluzištěm jako na veřejném bruslení a v pádu zakončil mezi Žigárdyho betony. Právě Žigárdy si po druhé přestávce stoupl do olomoucké klece místo Pruska.

Olomouckým čas rychle utíkal, v závěru si vzali trenéři oddechový čas a odvolali gólmana. Nic zajímavého to však nepřineslo.

Havlíčkův Brod se tak ujal vedení v sérii hrané na čtyři vítězství už 2:0 a v domácím prostředí může v úterý a ve středu čtvrtfinále ukončit. Mora však svou kůži lacino neprodá.

OHLASY

Petr Fiala (HC Olomouc): Utkání jsme odehráli lépe jak včera, včera jsem prodrbali první třetinu. Dnes jsme si šance vytvořili, byli jsme do utkání více vtažení, proto tam bylo také více konfliktů. Myslím, že ani v zápasech v Havlíčkově Brodu se to nezmění, bude to vyrovnané a budou rozhodovat zkraty a parádní akce jednotlivců. Soupeř dnes potrestal naše chyby. Určitě ale nepojedeme do Havlíčkova Brodu s tím, že bychom tam měli dvakrát prohrát. Favoritem série jsme podle mě nebyli, ale je pravda, že jsme si nemysleli, že stav série bude 0:2 po dvou domácích zápasech. V koncovce potřebujeme získat větší klid. Prusek měl po druhé části nějaké zdravotní problémy, proto musel střídat.