Report ze zápasu OLO vs. HBR (4:0)

HC Olomouc

logo

4:0

(0:0, 2:0, 2:0)

logo

BK Havlíčkův Brod

V úvodu prvního dějství sledovali diváci ne příliš atraktivní podívanou. Obě mužstva si zahrála po jedné početní výhodě, ovšem gólmani své celky podrželi. Ve dvanácté minutě se sice Hanákům podařilo kotouč za brankovou čáru dostat, ovšem až po přerušení.

Za tři minuty předvedla čtvrtá pětka Kohoutů krásnou kombinaci, na jejímž konci se nepodařilo Richardu Brančíkovi přehodit beton Suchana. Necelé tři minuty před první sirénou mohla rozvlnit sít havlíčkobrodské branky vítkovická posila Roman Szturc, ale ani on neměl štěstí.

Rebel se k největšímu ohrožení Pruskovy klece dostal až v závěru třetiny, kdy nechtěně namazal Michal Hlinka puk Martinu Ondráčkovi, který sám před olomouckým gólmanem přestřelil.

Nástup do druhé dvacetiminutovky vyšel lépe Hanákům. Ve třiadvacáté minutě zkusil štěstí Jan Mikel, jehož pokus Suchan neudržel a vyrazil jen na hůl Michala Černého. Zkušený útočník zachoval klidnou hlavu a poprvé v sérii poslal svůj celek v domácím prostředí do vedení.

V polovině utkání měla družina kapitána Moravy šanci vyrovnat, ale téměř minutová přesilová hra proti třem zůstala nepotrestána. V dalším průběhu třetiny vidělo publikum více vyloučení než hokejových akcí. To trvalo až do osmatřicáté minuty, kdy Petr Polodna získal kotouč ve středním pásmu, poslal jej Michalu Černému a ten podruhé v utkání rozjásal olomoucké publikum.

Na začátku třetí dvacetiminutovky vedla Mora už o tři. Po buly v útočném pásmu získal puk Roman Szturc a prudkou střelou zápěstím zvýšil vedení Moravanů. Vzápětí dostali Východočeši další početní výhodu proti třem. Tentokrát téměř minutu a půl hráli proti oslabenému soupeři. Ten ale díky olomoucké hradbě jménem Martin Prusek neinkasoval.

V padesáté minutě dostali tutéž možnost Hanáci. Místo střel si však Olomoučtí jen přihrávali. Čím více se blížil konec, začalo se na ledě jiskřit. Důkazem toho byl pěstní souboj Ondruška s Endálem, ve kterém si vedl lépe domácí bijec. Hráči hostujícího celku navíc začali zbytečně faulovat, a sami se tak připravili o možnost zkorigovat. Nikdo se tak nemohl divit, že Kohouti hráli další dvojnásobnou výhodu. Necelých šest minut před koncem Mora udeřila počtvrté. Od modré se trefil Martin Vyrůbalík.

Neuplynula ani minuta a Hanáci hráli opět proti třem. Hráči hostujícího celku závěr zápasu vůbec nezvládli a jejich trestná ne a ne se vyprázdnit. Poslední minuty střetnutí si tak Hanáci mohli užít potlesk zaplněných tribun.

Mora ještě neřekla poslední slovo. Série pokračuje šestým zápasem v Havlíčkově Brodě už v pondělí.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): S výsledkem i s předvedenou hrou jsme spokojeni. Myslím si, že jsme hráli dobře a tomu odpovídá výsledek. Je to play-off, takže zápasy jsou vyhecované. Zažil jsem to častokrát, patří to k tomu. Zákroky z naší strany byly chvilkami přehnané, ale ve třetí třetině to byla ze strany Brodu prasárna.