Report ze zápasu HBR vs. OLO (3:4)

BK Havlíčkův Brod

logo

3:4

(2:2, 1:2, 0:0)

logo

HC Olomouc

Dvě změny v sestavě provedli trenéři Mory oproti poslednímu zápasu. Do branky se vrátil Štefan Žigárdy, v centru třetího útoku pak v Třinci vytíženého Marosze nahradil Radim Haas.

Hanáci vstoupili do duelu aktivně a už po 75 vteřinách otevřeli gólový účet. Bartoňova dělovka se odrazila skrz chumel hráčů k neobsazenému Petru Haluzovi, který měl před prázdnou klecí lehkou úlohu.

Domácím pak sice dvakrát nepřidal pískot vlastních fanoušků v nevydařené přesilovce, v sedmé minutě však bylo srovnáno. Střelou po zemi od modré překvapil Žigárdyho Jonáš Fiedler.

Ovšem uběhlo jen pár vteřin a Hanáci zase vedli. Řípa našel mezi kruhy úplně volného Matěje Pekra, a ten se chytrou střelou k levé tyči nemýlil.

Přestože byla Mora střelecky aktivnější, v závěru první periody inkasovala. Geniální přihrávka Zábranského od levého mantinelu doputovala až k Pavlu Musilovi, kterému u zadní tyče stačilo pouze chytře nastavit hokejku.

Ve druhé části si více brankových příležitostí vytvořili Rebelové, zvláště ta Stehlíkova volala po vedoucí brance, ale havlíčkobrodský útočník si před Žigárdym vylámal zuby. Na třetí gól se tak čekalo až do dvaatřicáté minuty. To právě Stehlík vyzval Ladislava Rytnauera, aby si z mezikruží zcela nehlídán pochutnal na olomouckém strážci kasy.

Tři a půl minuty před druhou sirénou Hanáci srovnali na 3:3. Domácí si nepohlídali konec Bartoňova trestu, tvrdá rána olomouckého beka Suchanovi vypadla a dojíždějící Michal Pšurný dokázal poskakující kotouč u pravé tyče dostat do sítě.

A nebylo to vše, za další dvě minuty ujel Šlahař s Petrem Kolouchem, přičemž druhý jmenovaný dokázal přečíslení dvou Kohoutů na jednoho Rebela i s jistou dávkou štěstí využít přesnou střelou a Mora v Kotlině znovu vedla.

Do třetí části stáhli trenéři sestavu na tři útoky. A Kohouti byli pod tlakem. Mezi olomouckými tyčemi však stál skvělý Žigárdy, který s klidem hasil jeden pokus Rebelů za druhým. Když minutu a půl před koncem vychytal samostatný únik Polodny, mohli si hosté oddechnout. Havlíčkovu Brodu totiž kýžené vyrovnání nepřinesla ani hra v power-play.

Olomouc tak v Kotlině vydřela cennou a těsnou výhru 4:3 a před středečním domácím atraktivním duelem s Chomutovem si zlepšila náladu.

OHLASY

Petr Novák (HC Rebel Havl. Brod): Hosté sice měli výborný začátek, ale přispěli jsme k tomu i my, protože jsme soupeři nahráli na góly. Ve třetí třetině jsme hodně stříleli, tlačili jsme se do zakončení. Olomouci ale stačilo bránit výsledek a podařilo se jí to. My jsme se přes zhuštěnou obranu prosadit nedokázali, a proto si Olomouc odváží tři body.