Report ze zápasu OLO vs. CHM (3:1)

HC Olomouc

logo

3:1

(0:0, 0:0, 3:1)

logo

Piráti Chomutov

Olomouc nastoupila do svátečního duelu proti Pirátům se změnami v sestavě. Místo zraněného Haluzy přijel v rámci střídavých startů z Vítkovic vypomoci Michal Hlinka, Ráce pak nahradil Marosz. Hosté naopak neukázali svou novou akvizici, Lukáše Endála. Zato explzeňský Jan Heřman byl zařazen trenérem Sýkorou do čtvrtého útoku.

Oba celky hrály ze zabezpečené obrany, skvělými výkony se navíc prezentovali gólmani Žigárdy s Hanuljakem. Poměrně slušná návštěva v kohoutí plecharéně se tak dlouho nemohla dočkat úvodní trefy.

Hanáci byli v první části o něco aktivnější, hosté však ve druhé periodě zabrali a opticky hru srovnali. Největší šanci spálil ve čtyřiadvacáté minutě Pirát Procházka. Rozhodčí po faulu na něj nařídil trestné střílení, chomutovský forvard však ztroskotal na olomouckém strážci kasy.

Na druhé straně měli dobré možnosti Kucsera s Nedbálkem, ale jejich bomby Hanuljak zlikvidoval. Stejně zázračně si pak počínal Žigárdy proti pumelici Hafenrichtera.

První gólové radosti se domácí fanoušci dočkali až na začátku třetí části. Kucserova střílená přihrávka našla Matěje Pekra, který u levé tyče jen doklepl kotouč do sítě.

Samotný závěr pak nabídl dramatické a vyhrocené okamžiky, a také srovnání skóre. Domácí Horák namazal přímo na hůl Zdeňka Ondřeje, a ten zápěstím z mezikruží prostřelil Žigárdyho.

Jenomže za minutu Olomouc znovu vedla. Ránu Pšurného od modré vyrazil Hanuljak jen před sebe a dojíždějící Petr Kolouch uklidil touš do odkryté svatyně Pirátů.

Hostům nepomohla ani závěrečná hra bez gólmana, naopak Kohouti dokázali skórovat do prázdné, Mikelovy asistence využil Radim Kucharczyk.

Olomouc tak podruhé za sebou brala tři body a přerušila třízápasovou sérii Severočechů bez porážky.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Jsme spokojeni s předvedenou hrou i s výsledkem. Myslím si, že celý zápas jsme hráli dobře, akorát ve druhé třetině jsme několikrát ztratili puky na modré. Zasloužili jsme si vyhrát, protože jsme byli důraznější před brankou. Kucsera jel sanitkou se zraněným ramenem na vyšetření do nemocnice, zatím nedokážu říct, co mu je.