Report ze zápasu UNL vs. OLO (4:1)

HC Slovan Ústí nad Labem

logo

4:1

(3:1, 0:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

Hned v úvodu dostali domácí výhodu přesilové hry, ale protože se oba týmy teprve zahřívaly, žádné nebezpečí z toho pro olomouckou branku nevyplynulo. Stejnou výhodu měli brzy nato i hosté. Těm však stačilo čtvrt minuty, než svoji výhodu proměnili. Prakticky do prázdné branky se po vyšachování domácí čtveřice trefil Radim Kucharczyk.

Další závar vytvořili hosté před domácí brankou v 5. minutě, Orct ale dokázal kotouč přikrýt. V 8. minutě se do pěkné střelecké pozice dostali Pazourek a Třetina, ani jeden však na Žigárdyho nevyzrál. Jen o několik okamžiků později se už Lvi mohli radovat. Z mezikruží se přes Nedbálka prosadil Jaroslav Roubík, který trefil skulinku mezi betony Žigárdyho.

Hra se poté přelévala ze strany na stranu, o zajímavé situace nebyla nouze na jedné ani na druhé straně. Hodně horko bylo před olomouckou brankou ve 13. minutě. Ve velkém závaru se nakonec nejlépe zorientoval Jakub Lev a poslal Lvy do vedení.

Přesně o minutu později se Ústí mohlo radovat znovu. Puk ve středním pásmu převzal nejproduktivnější hráč Slovanu David Ludvík a bombou z vrcholu kruhu vyhnal Žigárdyho z branky. Jeho místo tak už po necelých 14 minutách hry zaujal zlínský mladíček Kašík.

Druhá třetina příliš hokeje s plným počtem hráčů na ledě nepřinesla, početní nevýhody pak obě mužstva ubránila. S přibývajícím časem se nebezpečnější situace odehrávaly před brankou Olomouce, mladý strážce hostující svatyně ale své spoluhráče mnohokrát podržel.

Třetí třetina začala jasnou snahou Kohoutů o korekci průběžného stavu. Častěji se tlačili před domácí branku a ve 43. minutě si vynutili faul. Domácí ale oslabení bez větších problémů přežili a otupili tím olomouckou převahu. Ve 47. minutě se proti pravidlům provinili i hosté a Lvům stačilo pouhých 11 vteřin, aby navýšili vedení na 4:1. Úspěšným střelcem byl Lukáš Poživil.

Tlak ústeckých hokejistů pokračoval a na začátku 49. minuty mohlo být o vítězi prakticky rozhodnuto. Při další přesilovce se bombou od modré trefil Hořava. Jenže místo další branky v síti Olomouce putoval domácí Pazourek na trestnou lavici, neboť předtím fauloval Kašíka.

Domácí od té doby znatelně přidali a Kašík v olomoucké brance měl stále dost práce. Hostům se i nadále nedala upřít snaha o zdramatizování zápasu, ale v pohodě hrající domácí hokejisté jim toho příliš nedovolili. Poslední minuty utkání se dohrávaly spíš z povinnosti.

OHLASY

Petr Rosol (HC Slovan Ústečtí Lvi): Do utkání jsme nastoupili špatně koncentrovaní, již v úvodu jsme měli k dispozici přesilovou hru. Při té jsme bohužel nebyli schopní vystřelit na branku a následně nás rozhodčí poslal do čtyř. Oslabení jsme sehráli špatně, celkově prvních osm minut nebylo ideálních. Od vyrovnávacího gólu Roubíka jsme začali hrát výborně, duel jsme měli pod kontrolou a měli jsme více ze hry.