Report ze zápasu HKR vs. OLO (3:5)

Královští lvi Hradec Králové

logo

3:5

(1:0, 1:2, 1:3)

logo

HC Olomouc

V polovině čtvrté minuty zadržel Lhotský aktivního Kadlece jen za cenu faulu, a tak si domácí zahráli první přesilovou hru. Hosté se ubránili, ale na konci osmé minuty po potyčce mezi Nedbálkem a Kadlecem, kterého olomoucký bek nevybíravě napadl před vlastní brankou přišla další hradecká přesilovka. Koudelkův pokus ještě zlikvidoval Žigárdy, ale o malou chvíli později se už Hradečtí poprvé v zápase radovali. Prudkou střelu Lukáše Chmelíře od modré čáry tečoval Michal Tvrdík, a domácí tak v deváté minutě vedli 1:0.

O minutu později mohl Hradec zvýšit náskok, když Koudelka s Budínským ujeli olomoucké obraně, ale druhý jmenovaný na olomouckého gólmana nevyzrál. Na začátku třinácté minuty si po vyloučení Vágnera hru v početní převaze poprvé vyzkoušel i hostující tým. V přesilovce byl aktivní zejména Jiří Řípa, ale hradečtí hokejisté se dokázali ubránit. V poslední minutě byl po faulu na Koudelku vyloučen Jakub Bartoň, a domácí tak první třetinu dohráli v početní výhodě.

Na začátku druhé třetiny Hradec dohrával přesilovku, ale hosté se bez větších potíží ubránili. Dlouho se však v pěti na obou stranách nehrálo, po vyloučení Mikela přišla další početní výhoda pro domácí tým, který již podruhé v zápase přesilovku využil. Luděk Brož od modré čáry našel volného Jiřího Kadlece, který obkroužil padajícího Žigárdyho a zakončil do prázdné branky 2:0.

O minutu později mohl snížit Nedbálek, ale kotouč mu před odkrytou bránou sjel z hokejky. Na začátku 28. minuty se do obrovské šance dostal Oldrich Kotvan, který se ocitl úplně sám před Čechem, ale hradecký brankář skvělým zákrokem betony stále držel čisté konto.

Na začátku třicáté minuty se hosté dočkali kontaktní branky. Jakub Bartoň vystřelil od modré čáry a jeho nijak prudká rána prolétla Čechovi kolem lapačky do sítě. O minutu později mohl srovnat skóre Jiří Dopita, ale přestřelil břevno. Na konci 33. minuty byl Dopita v další velké šanci, tentokrát nastřelil tyčku hradecké branky. Další obrovskou šanci na vyrovnání měli hosté v polovině 36. minuty, tentokrát to zkoušel Petr Haluza, ale střílel vedle.

Necelé tři minuty před koncem druhé periody byl vyloučen domácí Látal, a Olomouc tak měla velkou příležitost na vyrovnání. Hosté sehráli přesilovku na jedničku. Kucharczykovu střelu ještě Čech vyrazil, ale k vyraženému puku se dostal Jiří Dopita a svou čtvrtou brankou v sezóně srovnal stav zápasu na 2:2. Druhá třetina tak lépe vyšla olomouckému týmu a po čtyřiceti minutách na ukazateli skóre svítil nerozhodný stav.

První šance ve třetí třetině přišla ve 45. minutě a hned skončila gólem. Martin Koudelka se před brankou dostal k odraženému kotouči a nahrál ho ke druhé tyčce na Patrika Moskala , který zavěsil pod horní tyčku. Hradec tak šel znovu do vedení.

Příliš dlouho se však domácí z vedení neradovali. Po necelých dvou minutách na druhé straně hned po vhazování vystřelil Bartoň a Jiří Dopita chytrou tečí znovu srovnal stav. Na konci 49. minuty se Olomouckým podařilo dokonat obrat – z mezikruží vypálil Jiří Řípa a jeho střelu ještě tečoval Petr Haluza. Po vyloučení Karlíčka mohli hosté přidat další branku, ale Hradec se ubránil.

Domácí to ještě v poslední minutě zkusili bez brankáře, ale power-play jim nevyšla a Radim Kucharczyk trefou do prázdné branky uzavřel skóre zápasu na konečných 3:5.

OHLASY

Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové): Musím hodně přemýšlet, co říct, aby to nebylo špatně. Začali jsme dobře a v úvodu jsme předváděli kvalitní výkon. Jenže potom za stavu 2:0 jsme si začali myslet, že budeme hrát to, co se nám zrovna líbí. Nevím, jestli je to českou náturou. Pak třeba čtvrtá lajna napadá ve třech a to rozhodně není dobře. Následně byly na ledě některé věci, které divák určitě viděl. Může se stát, že rozhodčí něco nevidí, ale od toho tam má další dva čárové. To mohlo utkání ovlivnit.