Report ze zápasu MST vs. OLO (2:4)

HC Most

logo

2:4

(0:2, 2:0, 0:2)

logo

HC Olomouc

Úvod střetnutí příliš záživného hokeje nepřinesl. Na první vážnější ohrožení jedné z klecí si museli diváci na mosteckém stadionu počkat až do dvanácté minuty a hned z toho byla branka. Radim Kucharczyk ihned po přejetí modré čáry vyslal tvrdou ránu na domácí klec a puk se zastavil až v síti.

Od vstřelené branky stihnuly uplynout jen dvě minuty a Hanáci se radovali podruhé. Z prostoru mezi kruhy skóroval Oldřich Horák. Po druhé obdržené brance skončilo utkání pro domácího gólmana Lasinše, který se nechal vystřídat. Úvodní dvacetiminutovku tak družina trenérů Tomajka a Fialy vyhrála poměrem 2:0.

V prostředním dějství se však probudili i domácí. V samotném úvodu sice ještě Zdeněk Tauš olomouckou jedničku v brance neprostřelil, v devětadvacáté minutě ale Mostečtí už snížili. Lukáš Brožovský se prosadil bekhendem.

Stejně jako Kohouti v první části, tak i domácí celek dokázal chvíli po první trefě přidat i druhý zásah. V přečíslení dvou na jednoho měl Jan Látal snadnou pozici, a v polovině utkání se tak začínalo od znova.

V dalším průběhu druhé dvacetiminutovky si ještě obě mužstva dokázala vypracovat několik brankových příležitostí. Ani jeden z gólmanů však kotouč za svá záda nepustil.

Ve třetí části pokračovala snaha mosteckých hokejistů o vstřelení vedoucí branky, avšak Žigárdy byl jasně proti. Udeřit tak mohlo na druhé straně ledové plochy. Na konci šestačtyřicáté minuty vrátil vedení Kohoutům přesnou střelou mezi betony Pavel Selingr.

Jednobrankové vedení si Kohouti i díky dobře chytajícímu Štefanu Žigárdymu dokázali pohlídat až do závěrečných sekund, kdy definitivní tečku za utkáním udělal střelou do prázdné klece Jiří Ondrušek.

Olomoučtí si tak po dvou porážkách připsali opět plný bodový zisk a v tabulce poskočili zpět na druhou pozici před Chomutov, který doma podlehl Jihlavě.