Report ze zápasu OLO vs. HKR (3:1)

HC Olomouc

logo

3:1

(0:0, 1:0, 2:1)

logo

Královští lvi Hradec Králové

Po víkendových povinnostech v dresu české reprezentace se na soupisku Kohoutů vrátil gólman Libor Kašík, v brankovišti však dostal přednost Štefan Žigárdy. Oproti minulému utkání v Mostě navíc chyběl domácím Petr Kolouch, kterého nahradil Roman Rác.

V úvodních minutách střetnutí byli aktivnější domácí, kteří měli kotouč více na svých holích. První vážnější šance přišla na konci páté minuty, kdy Michal Pšurný našel na brankovišti Petra Haluzu. Tomu se ovšem nepodařilo přehodit Čechův beton.

V polovině úvodního dějství měl možnost otevřít skóre Milan Ministr. V samostatném úniku mu ale gólman Hradce bekhendový pokus zneškodnil. V první části se tak diváci na olomouckém zimním stadionu branky nedočkali.

Ani prostřední dějství nenabídlo líbivý hokej. Obě mužstva se dlouho marně pokoušela pokořit soupeřovu obranu. Nerozhodné skóre tak platilo až do poloviny utkání. Okamžitě po skončení přesilové hry se do kotouče opřel Jakub Bartoň, jehož ránu před Čechem tečoval přesně k pravé tyči Petr Haluza.

Ihned po vstřelené brance mohli domácí odskočit na rozdíl dvou branek, ale v přečíslení dvou na jednoho minul odkrytou klec Jakub Herman. Východočeši se příliš před domácí branku nedostávali, Štefan Žigárdy si tak moc práce neužil.

Ani ve třetím dějství se Hradeckým příliš v útočné fázi nedařilo, a proto udeřilo na druhé straně. V šestačtyřicáté minutě se při signalizovaném vyloučení postaral o druhou domácí branku Jakub Herman.

Dvoubrankové vedení jakoby ukolébalo hráče hanáckého celku, a přesného zakončení se tak dočkali i hosté. V padesáté minutě dorazil vyražený puk do olomoucké klece Jiří Kadlec. Pět minut před koncem se navíc nechal vyloučit Milan Ministr a bylo zaděláno na drama. Početní výhodu však hosté zužitkovat nedokázali.

Hradečtí se tak v samotném závěru rozhodli ještě ke hře bez gólmana, ovšem místo srovnání přišlo rozhodnutí domácích. Ze středního pásma kotouč přesně umístil Jakub Bartoň.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): V prvních dvou třetinách jsme hráli dobře. Až posledních patnáct minut nám to nevyšlo. Nevím, čím to je. Stalo se nám to i proti Ústí minule. Hradci jsme na konci také nechali několik šancí. Je dobře, že jsme vyhráli. V posledních utkáních nedáváme moc branek. Snažíme se na tréninku být důraznější v zakončení. V přesilovkách málo střílíme na branku. Na druhou stranu nám chytají dobře gólmani.