Report ze zápasu BER vs. OLO (1:6)

Medvědi Beroun 1933

logo

1:6

(0:3, 1:2, 0:1)

logo

HC Olomouc

Do sestavy Olomouce se vrátil obránce Kotvan, naopak volno dostal Horák. Do branky se pak po čtyřzápasové pauze postavil gólman Kašík.

Hanáci vstoupili do utkání aktivně a narozdíl od předchozího zápasu se i brankově prosazovali. V sedmé minutě se k dorážce prokousal Milan Ministr a střelou do Slipčenkovy poloprázdné svatyně otevřel skóre.

V dalších minutách se pak musela Mora bránit ve třech, ale podařilo se jí to na jedničku. Navíc po návratu Mikela z trestné lavice zvýšili hosté své vedení. V oslabení po Dopitově asistenci ujel Michal Nedbálek a tvrdou ránou z levého kruhu vyhnal berounského strážce kasy na střídačku.

Tři minuty před první sirénou pak zužitkoval první olomouckou přesilovku střelou po zemi Jiří Dopita. Kohouti tak po dvaceti minutách vedli 3:0 a prakticky rozhodli o svém triumfu.

Vstup do prostředního dějství ovšem tak dobrý nebyl. Olomoučtí sice hráli přesilovku, ale sami v ní inkasovali. Po chybě na útočné modré ujel Tomáš Rubeš a svůj samostatný nájezd proměnil.

Mora však odpověděla stejnou mincí – gólem v oslabení. Do přečíslení dvou na nikoho se dostali Milan Ministr s Radimem Kucharczykem, oba si vyměnili puk, vyšachovali Kareše, a první jmenovaný zakončil do prázdné.

Další velkou šanci Kohoutů pak spálil Marosz. Hosty to ale nemuselo mrzet, neboť v osmatřicáté minutě namazal Herman zpoza brány Matěji Pekrovi, a ten se bombou příklepem z mezikruží trefil mezi betony berounského brankáře.

V poslední periodě se už utkání hlavně dohrávalo. V jednapadesáté minutě vytěžila Mora šestou branku díky aktivnímu forčekingu v útočném pásmu, z mezikruží přesně zakončoval Jakub Herman, asistoval mu Marosz.

Berounští pak v závěru trochu soupeři zavařili, trefili dokonce břevno, Kašík už ale svou klec napevno uzamkl.

Olomouc tak dokázala zapomenout na sobotní prohru v Šumperku a vysokým vítězstvím pozvala fanoušky na středeční domácí zápas, od 18 hodin hostí v přímém souboji o třetí příčku atraktivního soupeře, Duklu Jihlava.

OHLASY

Jiří Doležal (HC Berounští Medvědi): První věc, ve které jsme selhali, byla ta přesilovka pět na tři. V první třetině jsme měli jen čtyři střely na bránu, což je zoufalé. Potom ty dvě laciné branky s naším mužstvem otřásly. Už jsme se nedostali do hry, hosté nás přebruslili a přehráli ve všech činnostech. To na první ligu nestačí, navíc na tak zkušené mužstvo, jako je Olomouc.