Report ze zápasu LTM vs. OLO (1:5)

HC Stadion Litoměřice

logo

1:5

(1:1, 0:0, 0:4)

logo

HC Olomouc

V souboji s Litoměřicemi se Olomouc musela kvůli drobným zdravotním potížím obejít bez Jiřího Dopity a Jana Mikela, kapitánskou pásku tak navlékl zkušený Radim Kucharczyk.

V první třetině jasně dominoval domácí Stadion. Ihned v deváté třetině se probojoval do mezikruží Novák, ale ani nadvakrát Kašíka nepřekonal. O minutu později se objevil Loskot před prázdnou brankou, ovšem jeden z hostujících obránců mu stihl vypíchnout puk dříve, než mohl kotouč do branky zamést.

Ve čtvrté minutě dostali svou gólovku i hosté. Rác si nabruslil do úniku, ale střelou zápěstím mezi ruku a tělo Přikryla nepřekonal. Z gólu se tak první mohli radovat domácí, když se v páté minutě probojoval do útočného pásma Radan Lenc a zápěstím se trefil přesně k bližší tyči Kašíkovy branky.

Hosté pak mohli vyrovnat v oslabení, kdy Pšurný zpoza branky našel Hermana, ale toho Přikryl vychytal. Přesto se Olomouc z vyrovnání mohla radovat v 16. minutě. Petr Haluza nabil v ponechané výhodě na prostředek modré Jiřímu Ondruškovi, a ten se tvrdou ránou trefil přesně nad beton Přikryla.

Minutu a půl před koncem první části dostali domácí šanci hrát v pěti proti třem. Největší možnost měl Kloz, který dostal přesnou přihrávku od Vobořila k tyči, ale minul zcela prázdnou branku.

Ve druhé třetině byli znovu mírně aktivnější domácí, ale více šancí měla paradoxně Olomouc. První příležitost neproměnil Jan Kloz, který dostal přihrávku od Slížka, ale trefil pouze vzdálenější tyč. O dvě minuty později dostal Kucharczyk přihrávku přes celou šířku kluziště, ale trefil pouze betony přesouvajícího se Přikryla.

Domácí gólman poté dokázal vypíchnout puk unikajícímu Haluzovi a ještě vychytat skokem dorážku Jiřího Řípy. I do třetí části tedy obě mužstva nastupovala za vyrovnaného stavu 1:1.

Ve poslední třetině začala olomoucká smršť. V čase 45:06 dostal Michal Pšurný puk před prázdnou branku od Milana Ministra a překonal Přikryla blafákem do forhendu. Čas 46:55 a hosté vedli už o dvě branky. Kříž chyboval na útočné modré a Jiří Řípa proměnil svůj únik střelou do levého horního rohu.

Gólový festival zakončil v čase 47:10 svým druhým gólem v zápase Michal Pšurný, který opět dostal puk od Ministra před branku a do protipohybu Přikryla zvýšil na 1:4. V 55. minutě ještě trefil zpoza mezikruží Radim Kucharczyk Vobořilovu hůl a puk se odrazil do protipohybu Přikryla, který tak byl bezmocný.

Utkání si tak Litoměřice prohrály v nepovedené závěrečné části a Olomouc si odváží domů všechny 3 body.

OHLASY

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Věděli jsme, že Olomouc je špičkové mužstvo, které hodně málo inkasuje. My musíme, i při naší střelecké nemohoucnosti v poslední době, hrát utkání na co nejméně obdržených gólů, pokud chceme být úspěšní. Vytvořili jsme si dost šancí a první polovinu utkání jsme byli možná i o něco lepší. Bohužel, góly jsme nedali. Hráči, se kterými jsme počítali, se trochu střelecky trápí. Olomouc měla také šance, Petr Přikryl chytil dva jasné góly. Za stavu 1:1 po dvou třetinách ten zápas ale musíme dohrát úplně jinak, musíme si vážit každého bodu, zejména s mužstvem jako je Olomouc a ne se snažit rozhodnout a hrát pouze dopředu. Udělali jsme chyby, které do dospělého hokeje vůbec nepatří a bohužel je udělali i zkušení hráči.