Report ze zápasu OLO vs. TRE (3:0)

HC Olomouc

logo

3:0

(1:0, 1:0, 1:0)

logo

SK Horácká Slavia Třebíč

Hosté z Třebíče nepřijeli na Hanou s taktikou pouze tvořit neprostupnou obrannou zeď, aspoň podle jejich projevu v úvodní části utkání. Horáci totiž svou aktivitou zaskočili domácí celek, jenž se musel pro tento zápas obejít mimojiné bez kapitána Mikela či zkušeného útočníka Dopity.

Hned v první minutě klání vyslal nebezpečnou střelu na Kašíka Havlíček, která se odrazila jen kousek vedle svatyně Kohoutů. Agilní dvacetiletý útočník byl v první třetině na ledě zdaleka nejvíce vidět, Kašíka zaměstnal ještě dvěma střeleckými pokusy.

Olomouc si v zahajovací části vytvořila pouze jedinou vyloženou situaci, kterou však dokázala proměnit, a paradoxně se tak ujala vedení. Petr Kolouch si minutu a půl před koncem třetiny vybruslil mezi kruhy a nikým neatakován nedal střelou zápěstím šanci hostujícímu brankáři.

Kohouty vstřelený gól evidentně povzbudil a brzy po začátku druhé třetiny rozradostnili své fanoušky podruhé. Po přihrávce Jiřího Řípy se ocitl sám před Hrubcem osamocený Petr Haluza a střelou mezi betony pojistil domácím vedení.

Solidní šanci si vytvořili i hosté, Kašík však Burianův pokus reflexivně vyrazil. Třebíč poté nabídla domácím přesilovku pět na tři, ale kromě dvou Ondruškových střel si Kohouti výraznější šanci nevypracovali. Zbytek druhé periody už oba celky dohrály bez výraznějších příležitostí.

První polovina závěrečné třetiny se nesla v duchu bojovného a upracovaného hokeje. Obrovskou šanci promarnil Herman, který po spolupráci s Ministrem netrefil prázdnou třebíčskou branku. Obrana Horáků se však z předchozího přečíslení nepoučila a o téměř čtyři minuty později z dalšího brejku přidal po nahrávce Haluzy třetí gól v utkání Roman Rác.

V 51. minutě ujel Selingr hostujícím bekům a mířil sám na Hrubce, forhendovým blafákem však třebíčského gólmana nepřekonal. Domácí se na konci střetnutí již do útoku výrazně netlačili a Horácká Slavia si tak i díky přesilovce vytvořila tlak v domácím útočném pásmu.

Defenzíva Mory si však se všemi útočnými výpady poradila, a gólman Kašík tak udržel své čtvrté čisté konto v probíhající sezóně. Kohouti zaslouženě získali tři body a pojistili si třetí příčku v tabulce za vedoucím Ústím a druhým Chomutovem. Naopak Třebíč i po dnešním klání zůstává na předposledním místě žebříčku.

OHLASY

Petr Fiala (HC Olomouc): Na ledě nebyl takový rozdíl jako je v tabulce. Hosté si vytvořili stejný počet šancí jako my, ale Třebíč jen potvrdila, že je v poslední době neproměňuje. Jsme rádi, že jsme v každé třetině dali jeden gól. Zatím máme takovou houpačku, venku hrajeme lépe než doma. Ale takový výkon by v Písku určitě nestačil. Máme více zraněných hráčů, hlavně útočníků, ale to není důvod, abychom nehráli lépe. Doufám, že to nebude dlouho trvat a budeme i doma hrát dobrý hokej.