Report ze zápasu HKR vs. OLO (6:2)

Královští lvi Hradec Králové

logo

6:2

(2:0, 2:1, 2:1)

logo

HC Olomouc

Začátek utkání se domácím hokejistům vydařil. Hned ve čtvrté minutě vybruslil před svatyni hostujícího gólmana a otevřel skóre utkání Michal Tvrdík. Hosté se pokoušeli ihned odpovědět. Marosz s Haluzou se řítili na Čecha, který se ovšem blýskl skvělým zákrokem.

Po faulu Řípy měli Hradečtí další početní výhodu, kterou opět dokázali zužitkovat. Jiří Kadlec vybojoval kotouč, který precizně nahrál Martinu Záhorovskému, který prostřelil Žigárdyho mezi betony. Ke konci třetiny hosté hýřili aktivitou, dorážku Petra Haluzy nekompromisně ukryl do své lapačky Jakub Čech.

Hned v první minutě druhé periody střílel do prázdné brány Koudelka, olomoucký gólman domácího útočníka ale fantasticky vychytal. Jenže hosté opět faulovali a Hradečtí znovu udeřili. Chmelířovu střelu od modré čáry, kterou Žigárdy vyrazil před sebe už neměl Vít Budínský problém dorazit do prázdné brány.

Vzápětí Olomouc zaváhala v rozehrávce, kterou vystihl Moskal. Žigárdy se ale stihl výborně přesunout. V polovině třetiny měl hodně práce domácí gólman, který výborně zasáhl proti nepříjemné střele Pavla Selingra.

Hradecké tažení pokračovalo dále. Zdeněk Kubica zachytil kotouč, který Žigárdy vyrazil jen před sebe a poslal kotouč do olomoucké sítě počtvrté. Hanáci se snažili o zdramatizování utkání, ale na konci jejich snažení vždy vynikl Čech.

V devětatřicáté minutě byl už ovšem Jakub Čech bezmocný. Řípa vyslal precizní přihrávku na Petra Haluzu, který vsítil první gól Hanáků v utkání.

Nástup do třetí třetiny se ovšem znovu povedl více domácím. Hned v první minutě prostřelil Žigárdyho tvrdou ranou od modré čáry Václav Čížek a zvýšil skóre už na 5:1. Olomouc se snažila tlačit před gólmana Čecha a dělala domácím hokejistům problémy. Jakub Čech ale předváděl skvělý výkon.

Podruhé v utkání se tváří v tvář před Čechem zjevil Selingr. Na domácím gólmanovi ale znovu ztroskotal. Necelých pět minut před koncem třetiny se druhým gólem v zápase prosadil Vít Budínský a zvýšil už na rozdíl pěti branek. Olomoučtí se i přes vysoké manko stále aktivně tlačili do hradecké třetiny a jejich snaha se jim vyplatila. V poslední minutě utkání upravil Roman Rác výsledek na 6:2.

OHLASY

Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové): Utkání se nám hodnotí pochopitelně dobře. Jsme rádi, že se naše hra po vánoční pauze zvedla, kluci měli chuť hrát a zlepšení bylo hodně vidět. Je dobře, že jsme využili první tři přesilovky, kterým jsme se hodně věnovali . Myslím si, že kluci odmakali utkání naplno, kéž by to takhle vydrželo co nejdéle. Jediné, co nás zlobí, je zranění Martiny Koudelky, který si poranil ruku.