Report ze zápasu OLO vs. LTM (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2sn

(2:0, 0:1, 0:1 - 0:0 - 1:0)

logo

HC Stadion Litoměřice

Úvod utkání diváky na olomouckém stadionu příliš nadchnout nemohl. Ani jedno mužstvo se nemohlo dostat do vážnější šance. Až v polovině osmé minuty poprvé ohrozil soupeřovu klec Petr Kolouch. Litoměřický gólman ale jeho pokus z mezikruží lapil.

Ve třinácté minutě se ke slovu dostali i hosté. Obránce Ondřej Kříž tvrdým projektilem od modré nechal vyniknout Žigárdyho. První změna skóre tak přišla až v sedmnácté minutě. Bekhendové zakončení Radima Kucharczyka vyrazil Přikryl pravým betonem jen na hůl Michala Vodného, který kotouč uklidil za brankovou čáru.

V samotném závěru první dvacetiminutovky navíc dostali Kohouti výhodu dvojnásobné přesilovky, kterou využili třináct vteřin před přestávkovým hvizdem. Nahození Jakuba Bartoně dorazil do odkryté klece Radim Kucharczyk.

Druhá část příliš vzruchu nepřinesla. Oba celky si moc šancí nepřipravily, avšak hosté na rozdíl od Olomouce dokázali skórovat. V pětatřicáté minutě předvedli Litoměřičtí rychlou přímočarou akci, na jejímž konci stál Radan Lenc, který prostřelil Žigárdyho. Do kabin se tak odcházelo za jednobrankového vedení Hanáků.

V poslední části se úroveň hry zvedla, brankových příležitostí však nepřibylo. Přesto se v sedmačtyřicáté minutě hosté dočkali vyrovnání. Martin Loskot geniálně zmátl domácího gólmana, obkroužil kolem jeho klece a zasunul kotouč mezi tři tyče.

Litoměřickým po vstřelené brance narostla křídla a olomoucká defenzíva se měla co ohánět. Po chybě Janáčka měl příležitost Jaroslav Hašek, ale Žigárdy byl připraven. Ve třiapadesáté minutě se hrstka hostujících fanoušků už už radovala, kotouč se však od tyče odrazil zpět k domácímu brankáři.

Necelé tři minuty před koncem základní hrací doby dostali podruhé v utkání domácí příležitost v podobě dvojnásobné přesilové hry. Olomoučtí ale o osudu utkání nerozhodli. Následovat tak muselo prodloužení.

V úvodu nastaveného času měl obrovskou příležitost ukončit zápas Jakub Bartoň, ale odkrytou klec minul. Více toho diváci neviděli. O bonusovém bodu tak rozhodly samostatné nájezdy. V nich se v prvních třech sériích nikdo neprosadil. Až v té čtvrté předvedl svůj um Radim Kucharczyk a třetím bodem v utkání zařídil Olomouckým výhru.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): V první třetině jsme hráli dobře, ale poté se to jen horšilo. Od druhé třetiny jsme pomalu nevystřelili na bránu. Nejvíce nás rozhodily přesilové hry, odehráli jsme je strašně. Početní výhoda se musí hrát na sto dvacet procent. Proto jsme získali jen dva body, za které jsme ovšem vzhledem k vývoji zápasu rádi.