Report ze zápasu OLO vs. HBR (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2

(0:1, 1:0, 2:1)

logo

BK Havlíčkův Brod

V sibiřském mrazu, při kterém rtuť teploměru ukazovala minus 11 stupňů, odehráli duel 45. kola hokejisté Olomouce a Havlíčkova Brodu. Mrazivé počasí jakoby poznamenalo úvod, obě mužstva se rozehřívala poněkud pomaleji, přesto se hosté dočkali už v šesté minutě vedoucí branky.

Petr Štěpánek se na levém křídle dostal za obránce, naznačil střelu, Kašík proti němu vyjel, brodský útočník si však potáhl kotouč ještě dál a z úhlu trefil prázdnou branku. V úvodní části měla ale více šancí domácí Mora, především Kolouch zlobil Suchana ve svatyni Rebelů, skóre se ovšem do první sirény už neměnilo.

Měnilo se až v periodě prostřední. Ve čtyřiadvacáté minutě nahodil puk na bránu Bartoň a aktivní Petr Kolouch dokázal touš usměrnit do sítě. V dalších minutách se ale útočníci trápili, ať už Ministr na straně jedné, nebo Vondráček se Semorádem ve velkých brankových příležitostech na straně druhé.

Na začátku třetí části se tým z Vysočiny prosadil podruhé. Pavlíkův pokus byl sražen do vzduchu, puk však spadl k levé tyči, odkud do prázdné dorazil pohotový Petr Polodna.

Vedení však Havlíčkobrodským vydrželo jen chvíli, Kucharczyk poté výtečnou přihrávkou od pravého mantinelu našel před bránou zcela neobsazeného Milana Ministra, a tomu stačilo jen šikovně nastavit hůl. A když za další tři minuty rozvlnil síť za Suchanem bombou od modré Jakub Bartoň, šla Olomouc poprvé v duelu do vedení.

Obrovskou šanci na vyrovnání měl pět minut před koncem Zohorna, který střílel do prázdné brány. Ondrušek si ale lehl do jeho zakončení, a zabránil tak téměř jisté změně ve skóre. Následně hráli Rebelové dvojnásobnou přesilovku, ale tu nedokázali využít. Stejně si vedli i v závěrečné power-play.

Olomouc tak s vypětím všech sil ubránila hubené vítězství a po šesti zápasech si na své konto připsala celé tři body. Naopak Havlíčkův Brod nedokázal navázat na vítězství z minulého kola.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Byli jsme šťastnější. Začali jsme dobře, v první třetině nám hra vycházela, ve druhé části jsme ale trochu hrát přestali, čímž jsme postavili soupeře na nohy. V poslední části jsme udělali dost chyb v obraně, jsme ale rádi, že jsme po dlouhé době získali tři body. Olomoucký stadion je jeden z nejstudenějších v republice, jsme ale na to zvyklí už z tréninků. Ani led není vzhledem k těm mrazům moc dobrý. Jiří Dopita ze zápasu odstoupil, protože má nastřelenou nohu, která mu otekla. Snad to nebude nic vážnějšího.