Report ze zápasu CHM vs. OLO (2:0)

Piráti Chomutov

logo

2:0

(1:0, 1:0, 0:0)

logo

HC Olomouc

Olomouc do utkání nastoupila bez zraněného Jiřího Dopity, po delší době se naopak do sestavy vrátil útočník Jiří Řípa. Mezi tyčemi pak od trenérů dostal důvěru Štefan Žigárdy. Chomutovští trenéři nasadili do duelu znovu brankáře Tomáše Dubu, který sice v minulém kole v Hradci Králové střídal, tentokrát ale svůj tým podržel.

Úvodní část přinesla jedinou trefu, ta se však nakonec ukázala jako rozhodující. Marek Sikora napřáhl z pravého kruhu a Žigárdy se mohl v brance rozpůlit, na bombu chomutovského forvarda ale nestačil. Chvíli na to měl velkou šanci na své holi Pekr, ale trefil jen břevno.

V závěru úvodního dějství pozlobil Dubu hostující Šlahař. Gólman, který ještě nedávno čelil střelám hokejistů ve druhé nejlepší soutěži na světě, však kotouč se štěstím zastavil na brankové čáře.

I druhá část nabízela vyrovnaný hokej. Hanáci měli v jedné z přesilovek šanci srovnat krok, ale kousek jim chyběl. Naopak téměř přesně po 30 minutách hry udeřilo na druhé straně. Richard Diviš dostal puk od Procházky, objel svatyni Žigárdyho a nikým neatakován zasunul touš do sítě.

Mora však stále prohrávala jen o dva góly a snažila se duel zdramatizovat. S přibývajícími minutami byla lepším mužstvem, ale Duba chomutovské Piráty podržel. Tu největší příležitost spálil deset minut před závěrečnou sirénou Herman, který se sám řítil na branku soupeře.

Svěřenci Petra Fialy a Jana Tomajka tak nedokázali navázat na středeční vítězství proti Havlíčkovu Brodu, ve středu 8. února však mohou zaváhání napravit v domácím prostředí proti vedoucímu Ústí nad Labem.

Video

OHLASY

Václav Sýkora (Piráti Chomutov): Hrál se fyzický hokej ve vysokém tempu a střetnutí bylo hodně náročné. Oba týmy hrály dobře dozadu, takže nedocházelo k nějakým přečíslením. Důležité pro vývoj zápasu bylo to, že jsme se dostali do vedení a ubránili oslabení ve třech. Hned po skončení oslabení jsme navýšili náš náskok a zbytek druhé třetiny jsme zvládli výborně. Ve třetí třetině hrála Olomouc hodně aktivně a v některých momentech jsme se ubránili s vypětím sil. Mužstvo ale musím pochválit, jelikož hrálo s velkým nasazení a bojovností. Soupeř měl sice několik šancí, ale Tomáš Duba je dnes spolehlivě pokryl. Celkově byl náš výkon velmi dobrý a jsme rádi, že jsme utkání takto zvládli.