Report ze zápasu MST vs. OLO (4:2)

HC Most

logo

4:2

(0:0, 2:2, 2:0)

logo

HC Olomouc

Úvodní třetina nabídla sto třiceti třem divákům na stadionu více vyloučení než zajímavých příležitostí. Most si přesilovou hru zahrál čtyřikrát, Olomouc třikrát, avšak ani jeden celek početní výhody nevyužil.

První branku tak přinesla až prostřední část, na jejímž začátku se prosadil Matěj Pekr, který doklepl vyraženou střelu Řípy od modré. Navýšit vedení Kohoutů mohli poté Selingr a Pšurný, jenže oba zasáhli jen tyč Bendovy svatyně.

Další trefu Mory tedy přidal až Jakub Šlahař, který při přečíslení dvou proti jednomu nedal mosteckému gólmanovi šanci. Reakce domácích ale byla hodně rychlá. Dvacet vteřin po Šlahařově brance propálil Žigárdyho z levého kruhu Martin Ondráček.

Most stihl ještě do konce druhé dvacetiminutovky srovnat, když v jejím závěru Charousek našel u levé tyče olomoucké klece Petra Přeučila, který doklepl touš do odkryté svatyně.

Obrat dokonalo domácí mužstvo v 54. minutě. Zdeněk Tauš svým prvním pokusem trefil jen Bartoně, jenže jeho další střelu zastavila až síť v Žigárdyho brance.

Hanáci se podobně jako ve středu proti Ústí pokusili ještě vyrovnat při hře bez brankáře, ale znovu místo srovnávacího gólu sami inkasovali. Na konečných 4:2 pro Most uzavřel Petr Přeučil.

OHLASY

Václav Baďouček (HC Most): Jsme rádi, že se nám podařilo zase po delší době vyhrát. Olomouc je silný soupeř, který má svou kvalitu. Podle mého to bylo vyrovnané utkání, s výjimkou začátku druhé třetiny, kdy nás soupeř dostal pod tlak a dal nám dvě branky. Ale nakonec jsme byli šťastnější, dokázali jsme proměnit šance. Už pro dobrý pocit mužstva to bylo důležité vítězství. Obrat z 0:2 na 4:2, to je velice příjemné.

ZDROJ: www.hcmost.cz