Report ze zápasu OLO vs. JIH (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2

(1:1, 1:0, 1:1)

logo

HC Dukla Jihlava

Úvod zápasu nabídl kvalitní hokej plný šancí, avšak žádný celek se nedokázal prosadit. Snad největší šanci spálil Ondrušek, který mohl po Haluzově přihrávce zakončovat do odkryté svatyně, ale puk se mu bohužel pro domácí zamotal mezi nohama.

Gólový účet klání tak otevřel až v 16. minutě Petr Kolouch, který i přesto, že byl faulován, dokázal Šlahařovu nahrávku usměrnit mezi tři tyče. Do třiceti sekund však bylo srovnáno. Nahození Martina Vysloužila z levého kruhu si srazil Kašík lapačkou do brány.

V prostředním dějství se Hanáci dočkali čtyřminutové početní výhody, kterou využili až v jejím závěru. Jakub Bartoň dostal namazáno na pravý kruh, odkud olomoucký bek svou bombou nedal Novotnému šanci.

Na konci druhé části si Mora zahrála ještě jednou čtyři minuty přesilovku pěti proti čtyřem, jenže tentokrát se jí skórovat nepodařilo, přestože Ondruškův střelecký pokus nadělal jihlavské defenzivě velké problémy.

Podruhé v utkání mohli vyrovnat hosté na začátku třetí části, jenže ránu ex-olomouckého Domina skvěle vytěsnil Kašík. Další šanci ke vstřelení branky dostala Dukla v přesilové hře pěti proti třem, avšak z gólu se radovala až v plném počtu. Aleš Padělek umístil svůj projektil pod břevno domácí klece.

O několik minut později se mohli hosté ujmout vedení, jenže Indra i Hodek zamířili jen do tyče. Na druhé straně po nedovoleném zákroku na unikajícího Pekra nařídil hlavní sudí trestné střílení, ale olomoucký útočník v této disciplíně neuspěl.

V závěru se jihlavský trenér rozhodl odvolat brankáře Novotného, aby jeho tým v šesti mohl rozhodnout ještě v základní době. Druhá část tohoto nápadu kouči Vlkovi víceméně vyšla, jenže z výhry 3:2 se nakonec radovali Kohouti, když se do prázdné svatyně trefil Radim Kucharczyk.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Začali jsme velmi dobře, v první třetině jsme měli spoustu příležitostí, ale nebyli jsme produktivní. Proto také úvodní část skončila 1:1. Ve druhé třetině jsme ve vytváření si šancí pokračovali, i když za stavu 2:2 jsme měli i štěstí. Jihlava nastřelila tyč a k tomu měla ještě další dvě příležitosti. Nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo. Jsme rádi za tři body, ale hlavně jsme spokojeni s výkonem, který už měl parametry pro play-off. Určitě s ním můžeme být spokojeni, můžeme na něm stavět. Budeme-li hrát takhle v play-off, tak bychom měli postoupit.