Report ze zápasu OLO vs. ZLN (7:1)

HC Olomouc

logo

7:1

(4:0, 2:1, 1:0)

logo

PSG Berani Zlín

Úvodní část utkání nabídla zajímavý a živý hokej se čtyřmi vstřelenými góly do sítě zlínského brankáře. Hattrickem se téměř v rozmezí deseti minut blýskl reprezentant do šestnácti let Alex Rašner, když se mu natřikrát vyplatila spolupráce s jeho kolegy z první formace Horákem a Šoustalem.

Dalším střelcem, kdo v první třetině dostal puk za Halodova záda, byl Tomáš Šoustal, který se trefil pár vteřin po skončení domácí přesilové hry. Zlínští si vytvořili také několik slibných brankových příležitostí, pozorného Sroku však nepřekonali.

V prostřední periodě zápasu pokračovalo gólové představení patnáctiletého útočníka Alexe Rašnera, kterého nezastavil ani střídající gólman Hlaváč. Nejdříve se nesmírně agilní Rašner, který do nedělního střetnutí vstřelil jeden gól, jako první zorientoval v tlačenici před svatyní Valachů, a ani ne o tři minuty později ujel ve vlastním oslabení a skóroval popáté.

Poprvé v duelu se však také radovali Ševci ze Zlína, neboť David Peška z mezikruží překonal Sroku a zužitkoval tak početní výhodu svého týmu. Pět minut před koncem druhé třetiny ještě po ráně domácího Škody zazvonila tyč Hlaváčovy branky.

Třetí třetina již nenabídla takové brankové hody jako části předchozí. Za to však přibylo počtu vyloučení, hlavně na straně hostujícího týmu, když si hostující Schmied vysloužil osobní trest za nesportovní chování. Jedinou branku poslední části střetnutí si připsal Tomáš Šoustal po asistenci Horáka a Nesvadby.

Mora tak do tabulky zaslouženě získala tři body a dotahuje se na svého soupeře ze Zlína. K příštímu duelu budou svěřenci Kamila Přecechtěla cestovat do Havířova, utkání se odehraje v neděli 9. 10. v 18:00.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Mužstvo dnes podalo velice slušný výkon a nad všemi jednoznačně vyčníval Alex Rašner, který vstřelil pět branek. On sám to utkání, samozřejmě s přispěním mužstva, rozhodl.