Report ze zápasu HAV vs. OLO (3:5)

AZ Heimstaden Havířov

logo

3:5

(1:0, 2:3, 0:2)

logo

HC Olomouc

První desetiminutovka přinesla opatrný hokej s řadou nepřesností na obou stranách. První pohlednou hokejovou akci předvedli až v 11. minutě domácí, když v přesilovce využil pěknou souhru s Pořízkem a Bahounkem David Chroboček a zblízka vsítil vedoucí gól AZetu. Chvíli nato trefil havířovský Daniel Spratek tyč Srokovy branky, ale pak už se začali pomalu osmělovat i hosté.

Nejblíže měli ke vstřelení branky v 17. minutě, když po zmatku před brankou domácího Kamila Šimečka nastřelili tyč a o minutu později, když Jan Kropáč v přesilovce zblízka přestřelil domácí branku. Do šaten se tak poprvé šlo za stavu 1:0 pro Havířov.

Vstup z říše snů měli Havířovští do druhé části hry. Už po 31 vteřinách totiž Lukáš Bednář milimetrově přesnou střelou vymetl šibenici olomoucké branky a zvýšil domácí vedení na 2:0. Navíc za další 2 minuty Kryštof Fejko rozsvítil červené světlo za Dominikem Srokou potřetí a vše nasvědčovalo pohodové výhře AZetu.

Jenže v 26. minutě Tomáš Šoustal doklepl za Šimečkova záda puk, který chvíli předtím domácí gólman neudržel ve výstroji a hosté byli zpět v zápase. Postupně začali přebírat otěže utkání a ještě do druhé sirény se dočkali vyrovnání. Stalo se tak po brankách Matěje Pavlovského ve 36. minutě a Davida Nesvadby v přesilovce ve 39. minutě.

Obrat skóre dokonali Olomoučtí ve 46. minutě po brance Robina Medka. Teprve pak jakoby si domácí hráči uvědomili, že pokud chtějí v zápase uspět, musí být výrazně aktivnější. Jenže v jejich největší šanci trefil Daniel Spratek v 50. minutě opět jen tyč. Naopak rychlý výpad hostů do otevřené domácí obrany v 57. minutě zakončil svou druhou trefou v zápase Matěj Pavlovský a bylo prakticky rozhodnuto.

V poslední minutě sice AZet ještě za pomoci přesilovky soupeře přitlačil, ale když i ty největší šance Bednáře a Pořízka Dominik Sroka chytil, skončilo utkání zaslouženým vítězstvím Olomouckých 5:3.

OHLASY

Darek Stránský (HC AZ Havířov): První třetina byla z naší strany solidní a ještě i do druhé jsme měli dobrý nástup. Pak už byl ale soupeř rychlejší a důraznější. My jsme přestali stíhat a u všeho jsme byli později. Zlomový byl gól na 3:4, po němž jsme museli hru hodně otevřít a nakonec inkasovali popáté.