Report ze zápasu OLO vs. POR (4:2)

HC Olomouc

logo

4:2

(2:0, 2:1, 0:1)

logo

HC RT TORAX Poruba

Úvodní gól vsítil v polovině první části Jakub Heža, který si počkal před hostující svatyní na to, až mu přihraje zpoza brány Hrabica, a poté mezi betony prostřelil Peslarovou. Ani ne půl minuty nato Hanáci navýšili své vedení. Po pěkné domácí kombinaci zvítězila v ženském duelu tváří v tvář olomoucká Vendula Přibylová.

Zanedlouho mohli hokejisté Poruby snížit, ale nahození Gřeše skoro od červené čáry se odrazilo jen od břevna Srokovy klece. Domácí gólman celkově nepůsobil v úvodní dvacetiminutovce příliš jistě, hosté toho ale nedokázali využít.

Ve druhé třetině tak znovu skórovala Mora. Jiří Horák poslal kotouč do ohně před brankou Poruby, odkud nadvakrát nakonec zavěsil puk pod horní tyčku Robin Medek. RT TORAX se poté přece jen dočkal gólu. Matouš Stupka těsně vedle Sroky nahodil touš na domácího gólmana, od kterého se kotouč odrazil za brankovou čáru.

Hanáci si však o několik desítek sekund později vrátili zpět své třígólové vedení. Z levého kruhu se do puku opřel Jan Kropáč, jehož střelu zastavila až síť v hostující kleci.

V posledním dějství se diváci dočkali už jen jediné trefy. V přesilové hře se v závaru před Srokou nejlépe zorientoval Tomáš Síkora, který doklepl touš do olomoucké svatyně.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Toto bývají zápasy dvou vyrovnaných soupeřů. Utkání rozhodují maličkosti, hrubé chyby, špatné přihrávky. Myslím si, že kluci k tomuto zápasu přistoupili zodpovědně, odehráli dobře první třetinu. S přibývajícím časem jsme získávali herní převahu, ale naše důraznost už nebyla tak dobrá, takže se postupně naopak vytrácela naše hra. Nakonec jsme si utkání v závěru celkem slušně zkomplikovali tím, že se soupeř na nás dotáhl na dva góly. Zápas tak nebyl až do konce vůbec rozhodnutý.