Report ze zápasu PRE vs. OLO (3:4)

HC ZUBR Přerov

logo

3:4

(1:2, 1:0, 1:2)

logo

HC Olomouc

Úvod střetnutí patřil domácím. Ani ne po minutě hry do samostatného nájezdu unikl Radim Nossek, ale na Sroku nevyzrál. Následně měli Přerovští dvakrát výhodu přesilové hry, ale gólman hostů zůstal nepřekonán. Ovšem to platilo jen do poloviny úvodní části, kdy se bekhendem prosadil Tomáš Novák.

Radost Zubrů však trvala jen dvě minuty. Srovnání přišlo z hole Matěje Pavlovského, který využil zaváhání přerovské defenzívy a tváří v tvář domácímu gólmanovi zavěsil pod horní tyčku. Vstřelená branka Kohouty očividně postavila na nohy a rázem družstvo trenéra Přecechtěla vedlo. Nahození Robina Medka si do klece srazil gólman Přerova.

Na začátku druhé periody měl velkou příležitost ke skórování Pavlovský. Vaculík v přerovské kleci se ale dokázal rychle přesunout a pokus olomouckého útočníka zlikvidoval. Hráči s kohoutem na hrudi byli v prostřední dvacetiminutovce aktivnější, paradoxně ale udeřilo na druhé straně. Necelé tři minuty před druhou sirénou srovnal Pavel Tomaník.

Ani tentokrát však netrval remízový stav příliš dlouho. Na začátku poslední části rozvlnil síť za Vaculíkovými zády Jiří Horák a Mora byla znovu blíže zisku tří bodů. Jednobrankové vedení však nemusí stačit a to se potvrdilo v devětačtyřicáté minutě. Po chybě hostů ve středním pásmu se v brejku prosadil prudkou střelu Michal Vlach.

Z obdržené branky se však Olomoučtí dokázali vzpamatovat a sedm minut před koncem základní hrací doby udeřili počtvrté. Druhou brankou v utkání se prezentoval Robin Medek. Zubři se v závěru nadechli k obrovskému náporu, který ještě umocnila power-play s vyloučením olomouckého hráče. Vyrovnávací branky se však už domácí i přes mohutný tlak nedočkali.

Kohouti si tak z přerovského stadionu odvezli tři body za těsné vítězství 4:3. Další utkání čeká svěřence trenéra Přecechtěla již tuto neděli. Na domácím kluzišti přivítají ve šlágru kola druhé Vítkovice. Zápas začíná v 10:00.