Report ze zápasu OLO vs. VIT (4:7)

HC Olomouc

logo

4:7

(2:1, 1:3, 1:3)

logo

HC Vítkovice Ridera

Hanáci brzo otevřeli gólový účet zápasu, v přesilové hře se v přečíslení dvou proti jednomu prosadil po Pavlovského přihrávce Tomáš Šoustal. Vítkovice odpověděly v polovině první části, z levého kruhu nasměroval kotouč do šibenice Jan Korec.

Vedení Olomouci vrátil o několik minut později Jiří Horák, který dokázal propasírovat puk mezi levou tyčkou a brankářovým betonem.

Na začátku prostředního dějství nejdříve hosté ubránili oslabení, aby poté mohli zásluhou Dominika Volného znovu srovnat. Do jednogólového náskoku pak poslal Steel v osmadvacáté minutě Samuel Ollender, který v úniku prostřelil Sroku mezi nohama.

Odpověď Mory byla velmi rychlá, Tomáš Šoustal dokázal Pavlovského nahrávku jemnou tečí dopravit mezi tři tyče. Do začátku druhé sirény ale Vítkovice znovu vedly, čtvrtou hostující branku vsítil Šimon Stránský, který objel domácí svatyni, a pak do ní zasunul kotouč.

Lépe do poslední dvacetiminutovky vstoupili Kohouti, z levého kruhu krásně zamířil pod víko Jiří Horák. Jenže poté už úřadovaly jen Vítkovice, které třemi trefami rozhodly o tom, že si odvezou tři body. Postupně se trefili Vojtěch Adamík, Samuel Ollender a Dominik Volný.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Myslím, že na úroveň mladšího dorostu se jednalo o velmi slušné utkání. Bylo hodně silové, důrazné. Sehráli jsme s mužstvem, které je druhé v tabulce, vyrovnanou partii. Chvilkami jsme měli i více ze hry. Srážely nás ale individuální chyby hráčů, kteří nás potom vrací zpátky ve výkonu i ve výsledcích. S nasazením a výkonem mužstva jsem však spokojený, stejně tak i s předvedenou hrou.