Report ze zápasu OLO vs. TRI (1:2)

HC Olomouc

logo

1:2

(0:1, 1:0, 0:1)

logo

HC Oceláři Třinec

Třinečtí od úvodních minut naplňovali roli favorita, byli aktivnější a vytvořili si i několik velmi nadějných příležitostí. Proměnili však jen jedinou. V sedmé minutě ujel po levém křídle Kamil Sikora a bombou k pravé tyči překonal Sroku.

Olomouc měla navrch při hře ve čtyřech, v závěru prvního dějství se pak také několikrát osmělila při svém útočném snažení, leč bez efektu v podobě branky.

Domácí pokračovali ve zlepšeném výkonu i ve druhé části, Třinec jakoby byl zakřiknutý a zmohl se jen na krátké pasáže, ve kterých soupeře přehrával.

Kohouti však ze své aktivity vytěžili jedinou branku, hned v úvodu prostřední třetiny se do samostatného brejku dostal Robin Medek, a ač byl zezadu hákován, dokázal puk protlačit za Fendrichova záda.

Hosté si své vedení vzali zpět třináct minut před koncem základní hrací doby. Kovařík šikovně našel Lukáše Molocha, a ten tvrdou ránou zblízka prostřelil Sroku.

Olomoučtí se snažili o vyrovnání, v závěru zkusili hru se šesti bruslaři bez gólmana, ale vyrovnat se jim ani přes velký tlak nepodařilo. Třinec tak uhájil na Hané roli favorita a po těsném vítězství 2:1 získal do extraligové tabulky tři body.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Odehráli jsme poměrně dobré utkání, je ale pravda, že nás posílili kluci ze staršího dorostu. Máme hodně nemocných obránců, takže proto s námi museli hrát. Odehráli jsme vyrovnanou partii, ve které jsme určitě netahali za kratší provaz. Bylo vidět, že Třinec je hokejovější, že má víc kluků, ktří jsou schopni si podržet puk. Soupeř dobře kombinoval, bruslil, dal nám pěkné góly z protiútoků. My jsme také měli několik brejků, ale nepodařilo se nám je zakončit.