Report ze zápasu CHM vs. OLO (1:0)

Piráti Chomutov

logo

1:0

(1:0, 0:0, 0:0)

logo

HC Olomouc

Utkání začal aktivněji domácí Chomutov – už po dvaceti vteřinách hry si od mantinelu najel Jíra a Žigárdy si mohl připsat první zákrok v zápase. Úvodní minuty hry nenabídly příliš pohledných akcí, ale více ze hry měli hráči Chomutova.

Svou herní převahu pak zužitkovali v sedmé minutě zápasu. Po závaru před brankou a po přihrávce Grofa prostřelil Žigárdyho v brance Olomouce Pavel Selingr – 1:0. Olomouc výrazněji zahrozila v 11. minutě, když Petr Haluza vystřelil z mezikruží, Hanuljak ale jeho pokus ukryl do náruče. Na druhé straně zase tvrdě střílel Milan Kraft, za jehož dělovkou se Žigardy jen otočil.

Asi nejvíc muselo Chomutovským zatrnout v 19. minutě – se dvěma olomouckými hráči uháněl na Hanuljaka v chomutovském dresu jen Pulpán a jím nešikovně sklepnutý puk málem skončil za zády domácího gólmana.

Druhou dvacetiminutovku načal Chomutov v oslabení, to ale bez problémů ubránil. Naopak okamžitě po jeho skončení měli na hokejce druhou branku Chomutova Sikora a Zucker. Jejich nájezd ale precizně zlikvidoval Žigardy, když se roztáhl na brankové čáře. O chvíli později u Žigárdyho levé tyčky úřadoval Hluchý, ale ani on na olomouckého gólmana nevyzrál. Třetí velkou gólovou šanci pak měl Kraft, jehož střela minula pravou tyčku jen o pár centimetrů.

Na druhé straně pak musel v devětadvacáté minutě po delší době vytáhnout důležitý zákrok Hanuljak, kterého prověřil z bezprostřední blízkosti Pekr. V následné chomutovské přesilovce měl sice domácí tým poměrně velký tlak, nedokázal ho ale přetavit v další branku. Podobně na tom byla o chvíli později i Olomouc – ani její hráči početní výhodu nevyužili.

Na začátku třetí části putoval na trestnou lavici v pořadí třetí hráč Olomouce. A i při této přesilové hře platila rovnice, že hráči nedokážou herní tlak zužitkovat v branku. Výrazný podíl na tom ovšem měl i gólman Žigárdy, který, stejně jako Hanuljak, v brance podával během zápasu výborný výkon.

Ve třetí části puk už sice v brance skončil, ale chomutovská čtvrtá lajna, která ho za brankovou čáru dopravila, ještě předtím posunula olomouckou klec, tudíž o jeho uznání nemohla být ani řeč. A v samém závěru pak perné chvilky jak hráčům, tak divákům a hlavně gólmanu Hanuljakovi, připravil Ministr, který se na něj po úniku řítil sám – branku ale naštěstí pro domácí a bohužel pro hosty nedal. Chomutov se tak s Olomoucí rozešel fotbalovým výsledkem 1:0.

FOTO: Zdeněk Špinka.

OHLASY

Jaroslav Liška (KLH Chomutov): Fotbalový výsledek, ale přesto tři body. Myslím si, že jsme v tom utkání byli lepším týmem. Vyjadřuje to i četnost střelby, kdy jsme měli asi 47 střel. Dali jsme jednu branku, ale pozitivní je, že jsme ty šance měli. Samozřejmě, že se nedá hrát na jeden gól, je to velké riziko. Dneska ale výborně zafungovala obrana, gólman chytal výborně. Minimum vyloučených je dobré. Zdůrazňujeme hráčům, že musí být disciplinovaní. Soupeře chceme dostávat pod tlak my, aby ty fauly byly na nás.