Report ze zápasu POR vs. OLO (3:2)

HC RT TORAX Poruba

logo

3:2

(1:1, 2:0, 0:1)

logo

HC Olomouc

Porubští vstoupili do utkání lépe. V první velké příležitosti ještě Gřeš našel lépe postaveného Řeháka, který netrefil poloprázdnou olomouckou klec. Následně si sjel před branku Rajnoch a trefil pouze levou tyč. Když pak opět nevyužil množství prostoru a času před Pospíšilem Řehák, trestalo se na druhé straně. Vůbec z první olomoucké střely na branku se dokázal prosadit Matěj Pavlovský, když prokličkoval domácí obranou a vyslal svou bekhandovou střelu.

Neuběhly ani dvě minuty a RT TORAX se dočkal zaslouženého vyrovnání. Patrik Gola si sjel do dobré střelecké pozice a přesně k tyči skóroval. Diváci se v promrzlé aréně rozhodně nenudili. Do samostatného úniku se dostal Medek, ale na Peslarovou nevyzrál. Další velká šance přišla v závěru třetiny. Mládek v ní nedokázal využít obrovské chyby zadáků a branku přestřelil.

Také ve druhé části měla Poruba více ze hry. Do vedení se dostala poté, co Kovaljov střílel od modré a na brankovišti v nepřehledné situaci nejprve neuspěl Řehák, ale kapitán Tomáš Gřeš se již nemýlil. Za pouhé dvě minuty domácí svůj náskok navýšili. Opět po zmatcích před Pospíšilem doklepával touš za bezmocného ležícího gólmana Martin Csomor.

Na druhé straně měl před sebou odkrytou klec Sázel, v rozhodující chvíli mu však kotouč sjel a branku netrefil. Hned vzápětí orazítkoval horní tyč porubské svatyně Malý. Ani v přesilové hře se Hanáci snížení nedočkali. Závěr třetiny již byl opět v porubské režii. Nejprve dala obrana opět příliš prostoru Řehákovi a o chvíli později u tyče neuspěl ani Stupka.

Uklidnit domácí mohl svou šikovnou tečí Hill, kotouč si však cestu do branky nenašel a minul jen o centimetry levou tyč. Postupem času převzala aktivitu Olomouc. Klvaňa to zkoušel z kruhu, ale na beton Peslarové nevyzrál. Hanáci sice měli územní převahu, avšak scházela jim častější střelba. Až necelé tři minuty před koncem to hostům vyšlo. V přesilové hře vyslal střílenou přihrávku Klvaňa a Tomáš Šoustal jen pohotově poslal kotouč do prázdné branky.

Utkání se tak rázem zdramatizovalo. Hosté si vzali oddechový čas a odvolali gólmana, jenže ani to k jejich vytouženému srovnání nevedlo. Poruba si již závěr pohlídala a po výsledku 3:2 si připsala do tabulky velmi cenné tři body.

OHLASY

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Odehráli jsme perfektní zápas. První dvě třetiny hráči plnili přesně to, co jsme po nich chtěli. Chodili soupeři do těla a tím jsme eliminovali jejich vynikající hráče. Měli jsme v první třetině i spoustu šancí, které jsme neproměnili. Ve druhé části jsme si vytvořili dvoubrankový náskok, ale v závěru nás Olomouc trošku přitlačila. Měla tam šance, ale ubojovali jsme výsledek 3:2. Chtěl bych pochválit všechny hráče včetně brankáře.