Report ze zápasu OLO vs. VSE (12:6)

HC Olomouc

logo

12:6

(3:2, 5:2, 4:2)

logo

VHK Vsetín

Hráči domácího celku se nestačili ani rozkoukat a už prohrávali. Ve třicáté vteřině utkání otevřel skóre přízemní střelou Ondřej Grygar. Vedení si však Valaši mohli užívat jen minutu. Srovnání zařídil David Holiš.

A když se o necelé dvě minuty domácí zásluhou Roberta Horáka prosadili podruhé, byla na olomoucké střídačce radost ještě větší. Po čtyřech minutách hry tak svítil na ukazateli skóre výsledek 2:1. To bylo na dlouhou dobu vše.

Až v posledních minutách úvodní části se diváci opět dočkali branek. Nejprve na začátku devatenácté minuty zvýšil vedení Kohoutů Pavel Dittrich. Soupeř však s odpovědí příliš neotálel a po jedenácti sekundách upravil skóre po první části Adam Hořanský

Gólové hody pokračovaly i ve druhé části. Hosté nejprve nevyužili přesilovou hru proti třem. A litovat mohli dvojnásobně, když se okamžitě po jejím skončení prosadil Matěj Pavlovský. Dvoubrankovou ztrátu však celek z východu Moravy dokázal během sedmdesáti vteřin zcela vymazat. Po brankách Josefa Mikuly a Adama Hořanského se začínalo odznovu.

Remízový stav trval jen do poloviny utkání, kdy se domácí celek během tří minut prosadil hned třikrát a odskočil tak svému soupeři na rozdíl tří branek. Postupně se trefili Jakub Heža, David Holiš a Tomáš Šoustal, který do druhé přestávky stihl přidat ještě jeden kousek do vsetínské klece.

V poslední části už nebylo prakticky o nic hrát. A tak se olomoučtí bavili přidáváním dalších branek. Jako první ve třetí třetině prostřelil hostujícího gólmana Alex Rašner. Chvíli po něm jej napodobil David Holiš. Další dvě povedené trefy Kohoutů přidal opět Alex Rašner.

V samotném závěru se hosté dočkali alespoň malého snížení. Konečnou podobu skóre dali Tomáš Běhula a Adam Hořanský.

OHLASY

Marián Takáč (HC Olomouc): Výsledek je dobrý, ale musím říct, že na konci zápasu už kluci moc nepomohli našemu gólmanovi, který do té doby chytal dobře. I přes krásný výsledek jsme dělali hodně chyb v obraně, soupeř si dělal v naší třetině co chtěl. Příští týden hrajeme v Třinci, takže tam budeme muset hrát úplně jinak.