Report ze zápasu OLO vs. ZLN (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3sn

(1:0, 1:1, 0:1 - 0:0 - 0:1)

logo

PSG Berani Zlín

Do utkání vlétli aktivněji domácí, hned po pětadvaceti vteřinách trefil Pavlovský tyč, poté se však Hanáci dvakrát museli bránit v oslabení. Zvládli to a ve dvanácté minutě skórovali, když se ve správný čas na správném místě objevil Tomáš Šoustal. Prudkou střelou mezi betony nedal Hlaváčovi šanci.

Hosté se poté začali osmělovat a také si připravili několik dobrých možností. Venkrbec v olomoucké kleci však byl bezchybný. Vyrovnání se Zlínští dočkali až ve druhé části, když se zblízka trefil Matěj Tomek.

Vyrovnaný stav vydržel deset minut, potom si dokázala Olomouc vrátit vedení zpět na svou stranu, když v signalizované výhodě zakončoval u levé tyče nikým nehlídaný Tomáš Malý.

V úvodu třetí periody mohl uklidnit domácí třetí brankou Pavlovský, ale svůj nájezd nedokázal proměnit. A tak přišel trest. Rezek v sedmačtyřicáté minutě poslal precizní křižnou přihrávku na zadní tyč a Filip Stiksa se nemýlil.

Další branka už nepadla ani do konce základní hrací, ani v prodloužení, navzdory tomu, že Zlín měl k dispozici přesilovku v samotném závěru šedesátiminutové doby a domácí Kohouti pak hráli ve čtyřech proti třem na začátku prodloužení.

Na řadu se tak dostaly samostatné nájezdy. Rozhodnutí přišlo až v osmé sérii. Domácí Rašner nejprve zřejmě sice dostal kotouč za brankovou čáru, špatně postavení rozhodčí ale puk neviděli a branku neuznali. Hned vzápětí se rozjel Richard Kobylík a bravurním zakončením připsal bonusový bod svému týmu.

OHLASY

Marián Takáč (HC Olomouc): Z naší strany byla nejlepší první třetina. Na soupeře jsme vlétli a hráli jsme dobře. Postupem času se ale náš výkon zhoršoval, hráči přestali plnit věci, které jsme jim řekli v kabině, pozdě přistupovali k protihráčům, dělali zbytečné fauly. Nevyužili jsme naše šance, na druhou stranu nás v některých momentech podržel gólman. V prodloužení jsme hráli ve čtyřech proti třem, tyto situace trénujeme, ale v zápase nám to nevyšlo.