Report ze zápasu HAV vs. OLO (5:2)

AZ Heimstaden Havířov

logo

5:2

(1:0, 3:2, 1:0)

logo

HC Olomouc

Do zápasu vstoupila lépe Olomouc, když se do dvojšance dostal Pavlovský. Následně na to se Horák pokoušel prostřelit Šimečka, ale havířovský brankář puk vyrazil ramenem nad. Havířov na svou šanci ale nakonec tak dlouho nemusel čekat, Daniel Kurovský jel sám na Venkrbece, ale střelou jen těsně minul horní tyčku.

Poté, co seděl na trestné Kotala, se Olomouc mohla dostat do vedení, ale Šimeček puk v brankovišti zalehnul. Že je hokej rychlá hra se vzápětí předsvědčili hosté. Potrestaný Kotala okamžitě po opuštění trestné lavice dostal pěkný pas a jel sám na Venkrbece. Havířovský hráč se pokusil o bekhendový blafák, který mu ale nevyšel.

V desáté minutě se už ale domácí radovali z branky. Kryštof Fejko přihrál volnému Jakubu Kotalovi, který se po křídle dostal až před branku Olomouce a bekhendovým blafákem zavěsil pod horní tyčku. Chvíli na to byla těsně před Šimekem tečována střela Kolovrátníka, ale štěstí bylo na havířovské straně a kotouč se odrazil mimo branku.

Ve 13. minutě se Kotala zase dostal před Venkrbece, tentorkát v této pozici neuspěl, trefil se pouze do plastronu gólmana. Stejný hráč o tři minuty později nahodil puk na branku a olomoucký gólman ekvilibristicky puk vyrazil nad branku s nutnou dávkou štěstí.

Na začátku druhé části Olomouc zamrazila Havířov rychlou brankou. Robin Medek nastřelil puk na Šimečka a z druhé vlny najel David Holiš, který puk dorazil. Ve čtyřiadvacáté minutě se ale Havířov do vedení dostal znovu. Velmi rychle kontroval Bednář, který vystřelil na branku od modré a Radek Pořízek puk tečoval za Venkrbece. Ve 26. minutě zahrozil olomoucký Pavlovský, ale jeho tvrdou střelu odrazila havířovská obrana.

O minutu později měl Radek Pořízek obrovskou šanci, když stál sám před Venkrbcem. Ten ale vytáhl úžasný zákrok lapačkou. Ve 29. minutě Azet spálil další obrovskou šanci. Lukáš Pacas a Polak Erich jeli sami na jednoho obránce, kterého se zbavili, ale Polak přihrál Pacasovi, který puk dorazil pouze do betonů Venkrbce. Ve dvaatřicáté minutě tým z Hané vystřídal brankáře a do branky se postavil Michal Šoustal.

Ve třiatřicáté minutě trefil Robin Medek pouze tyčku Šimečkovy branky. Olomouc se ještě jednou dostala do pozice, kdy rozezvonila tyčku. Zdeněk Zabloudil byl možná nejmenším mužem na ledě, ale střela to byla krásná. Bohužel pro Moru je do tyče.

Nedáš dostaneš. Ke kotouči se dostal Kryštof Fejko, který puk procedil kolem betonu. Pouze sedmcánt sekund stačilo týmu z Hané, aby se dostal opět na dostřel. Robin Medek se prosadil na brankovišti a puk dorazil za Šimečka. V poslední minutě to bylo ale opět o dva. Krásnou šachovou kombinaci ukázal Havířov, kdy olomoucká obrana nevěděla, kde ji hlava stojí. Na konci byl Kryštof Fejko, který se trefil pod víko.

Třetí perioda patřila herně Olomouci. Ve 47. minutě se dostal David Holiš do obrovské šance, když stál před Šimečkem, ale havířovský brankář vytáhnul pohledný zákrok lapačkou. Ani Horák se přes Šimečka neprosadil, to byla v permanenci zase vyrážečka. Ve 49. minutě Krejčiřík minul ve velké šanci branku Havířova. Olomouc tlačila na havířovskou obranu ale vytouženou branku to nepřineslo, a proto se Mora rozhodla odvolat brankáře. V 59. minutě pečetil zápas střelou od červené Kryštof Fejko , který tak dokončil hattrick.