Report ze zápasu OLO vs. POR (4:6)

HC Olomouc

logo

4:6

(4:1, 0:1, 0:4)

logo

HC RT TORAX Poruba

Úvod utkání nemohl domácím vyjít lépe. Již ve druhé minutě otevřel skóre z bezprostřední blízkosti Robin Medek. V šesté minutě už to bylo o dvě branky, když do odkryté klece zakončoval Roman Sázel. O dvě minuty později přidal branku opět Robin Medek a vyhnal hostujícího brankáře Zavadila na střídačku.

Do branky Poruby nastoupila brankářka Klára Peslarová. Ta vydržela s čistým štítem pouze šest minut, než ji od modré překonal Lukáš Spurný a Olomouc vedla již o čtyři branky. Hosté však nezahodili hůl do žita a do konce první třetiny korigovali skóre. Po chybě domácí obrany se prosadil Martin Csomor.

Do prostřední části už nastoupila zcela jiná Poruba, která svého soupeře zatlačila a snažila se dohnat brankové manko. Boleslavský zamířil svůj projektil pouze do tyče, ale ve třicáté minutě se prosadil Patrik Gola. Po této brance se měnil muž v masce také v olomouckém brankovišti, který do konce třetiny již žádný puk za svá záda nepustil.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili hosté opět velmi aktivně. Velkou šanci měl Hill, ale Šoustala ležícího na brankové čáře nepřekonal. Ve čtyřicáté sedmé minutě byl přesnější Martin Řehák, který zužitkoval přesnou Kurnikovu přihrávku. O minutku později bylo v táboře hostí ještě veseleji, když kotouč procedil Martin Csomor mezi betony brankáře Šoustala a vyrovnal.

Dokonalý obrat dokonali hosté šest minut před koncem, když si střelu Svatopluka Hilla dorazil nešťastně za brankovou čáru Šoustal. O dvě minutku později zmrazil diváky na stadionu Tomáš Gřeš, jehož střela z úhlu vymetla šibenici domácí branky. Na odpověď se už Olomouc nezmohla, a tak si hosté zaslouženě odváží tři body.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Od začátku jsem byl přesvědčen, že Poruba má lepší mužstvo a že zápas budeme jen těžko zvládat. Bylo pro mě překvapením, s jakou chutí naši kluci do utkání vlétli, s jakým nasazením do něj vstoupili a jak kombinačně hráli. Musíme být upřímní, na co jsme sáhli, to se nám povedlo. Bylo to pěkných dvacet minut. S výkonem mladších hráčů jsem spokojený. Bohužel nás nepodržel ani jeden z těch zbylých hráčů dorazového ročníku. Ať to byl Pavlovský nebo Sázel, tak předváděli hrubé chyby. První lajna nám to utkání prohrála. Měla by nás táhnout, ale nestalo se tak. Mužstvo však máme sestavené tak, abychom se už připravovali na další sezónu.